İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, “Kilimli Sahil Yolu ile ilgili gerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın gerekse ilimiz milletvekili ve yerel yöneticilerin açıklamalarını okuduk” dedi.

Erkmen açıklamasında, “Hepsi bu yolun ve tünellerin önemini ve açılış sonrası hizmete girdiğinde sağlayacağı faydayı anlatıyor. Bunlara kimsenin itirazı yok ki” diyerek şunları söyledi:

“Zonguldak kamuoyu bunun bilincinde, zaten biran önce bitirilsin, hizmete alınsın diye sabırsızlanıyor. Zonguldak kamuoyunun üzerinde dikkatle durduğu ve yetkililerden cevabını beklediği konu farklıdır. Yapım aşamasındayken yerel basına da yansıdığı üzere özellikle sahil yolunun yanlış projelendirildiği, şiddetli fırtına ve deniz kabarmasında bu yolun tahrip olacağı yolunda teknik kişilerin ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin ve de siyasi parti temsilcilerinin söylemleri hiç dikkate alınmamış ve sonuçta yolda daha yakın zamanda kötü hava şartlarında teknik kişilerin söylediği çıkmıştır. Dolayısıyla kamuoyu teknik önerileri dikkate almayıp, yanlış proje, yanlış yapım tekniği nedeniyle kamu kaynaklarının, yani milletin parasının çarçur edilmesinin, dolayısıyla kamu zararına yol açanların ne gibi müeyyide karşılaşacağı yoksa karşılaşmayıp yanlarına kar olarak mı kalacağını merak etmektedir. Temennimiz bu konuda yargı mercilerinin bu iddiaları araştırılıp, varsa suçu olanların gerekli cezaya çarptırılmasıdır. Bu yol yapımı dolayısıyla birilerine her seferinde maddi çıkar sağladığı Sayıştay raporlarına kadar intikal ettiği basına yansıyan haberlerde söz konusu edilmektedir. Dolayısıyla iddialar ciddi olup, mutlaka araştırılmalıdır. Biz yargının gereğini yapacağına inanıyoruz. Doğru neyse çıksın ortaya” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi