İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Rat, Üzülmez ve Yayla Ortaokullarının yıkılacağı, Kız Meslek Lisesi ile Tepebaşı Erkek İmam Hatip’in ise güçlendirileceği yönünde çıkan haberler üzerine bir açıklama yaparak "O zaman öğrencilerin servis ücretlerini Milli Eğitim Müdürlüğü karşılasın" dedi.

Rat’ta okuyan öğrencilerin Rüzgarlımeşe’ye, Üzülmez’deki öğrencilerin ise Dilaver’e gönderileceğini ifade eden Erkmen'in açıklaması şöyle:

"Bu karar buralarda yeni okulların yapılması açısından bakıldığında olumlu olsa da burada öğrenci velilerini düşündüren problem vardır. Çünkü bu bölgelerde oturan aileler genelde asgari ücret ile geçinen aileler olup, bugünkü ekonomik şartlarda servis ücretlerini kendilerinin karşılayıp belirlenen okullara göndermeleri olanaksızdır. Öğrendiğimize göre toplamda Rat ve Üzülmez’de (15-20) ile sınırlı sayıda mağdur öğrencinin servis ücretinin Sosyal Yardımlaşma Vakfınca karşılanması düşünüldüğü, bunun ise yetersiz olacağı açıktır. Bu açıdan talebimiz sayının 15-20 değil, ekonomik açıdan zorda olan tüm öğrencilerin servis ücretlerinin Milli Eğitimce karşılanması, ailelerin mağdur edilmemesidir.

Ayrıca Baştarla’da 800’e yakın daire yapan TOKİ’nin bu projede sosyal donatıları eksik bıraktığı gerçeği de karşımıza çıkmaktadır. Siz 800’e yakın daireden oluşan bir site yaratacaksınız, burada bir okul olmayacak. Bu kabul edilemez. Acilen burada TOKİ devreye girip okul yapmalıdır. Yani olmayacak yerlerde gördüğümüz TOKİ, esas yapması gereken görevi yerine getirmemekte vatandaşımıza haksızlık yapmaktadır. TOKİ esas yapması gereken görevi yapmalıdır.

Yayla Ortaokulun yıkılması konusunda ise, kamuoyunun önünde yaşanan Kız Meslek Lisesi örneği varken kimseyi bu yıkımın doğruluğuna inandıramazsınız. Yanlış yere yapılan Hastaneye otopark yaratma gayreti ile bu tasarrufun gerçekleştirileceği kamuoyunda yaygın kanaattir. Dolayısıyla bu okulla ilgili kararın yeniden gözden geçirilmesi uygun olacaktır” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi