Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Atilla Sertel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu kurum ve kuruluşlarının gazeteleri satın almamaları yönündeki genelgesini, Zonguldak’ta eleştirdi. Gazeteci Sertel, “Buradaki durum tamamen yerel basın başta olmak üzere medyayı bitirmeye yönelik bir harekettir. Böyle tasarruf olmaz. 50 kuruşlar, 1 TL’ler yerine, trilyonlardan tasarruf yapsınlar” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili ve Gazeteci Atilla Sertel konuşmasında, “29 Haziran günü bir genelge yayımlandı. O genelgede; Sayın Cumhurbaşkanı genelgede; resmi kurum ve kuruluşların gazeteleri satın almamalarını, bağlı bulunduğu basın birimi ve kütüphanelerin dışında gazete satın almamasını söyledi. Genelde gazeteler 50 kuruştur. Bunu bilmiyordur. En fazla, en baba gazetenin fiyatı da 2,5 TL’dir. Bundan tasarruf olmaz. Yani gazete satın almayarak, kültürel faaliyetleri durdurarak tasarruf olmaz. Tasarruf olacaksa, 641 milyon harcanan Marmaris Akbük’teki Saray’dan olur. Tasarruf olacaksa 99 milyon harcadığı Bitlis Ahlat Sarayı’ndan olur, Bir Cuma namazına 40 araçla gidip, benzin ve mazot yakmamakla tasarruf olur.

“İKTİDARIMIZDA GAZETECİLERİN ÖNÜ AÇILACAKTIR”

Cumhurbaşkanlığı’nın ve Meclis’in harcamaları tasarruf harcamaları kapsam dışında tutuluyor. Diğer herkese tasarruf diyorlar. Özellikle CHP’li belediyelerin bulunduğu bölgelerde ve belediye başkanlarımızdan bir gazeteci olarak rica ediyoruz, yerel basınımız olan gazete ve televizyonlara mutlaka destek vermeliyiz, onları mutlaka ayakta tutmalıyız ama asıl özgürlüğümüz ve asıl bayramımız, namuslu ve dürüst gazetecilerin de önü bizim iktidarımızda açılacaktır.

“KURUŞLARDAN DEĞİL, TRİLYONLARDAN TASARRUF YAPSINLAR”

Bir örnek vereceğim; Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıf Bank hiç izlenmeyen 50 Türk kanalına en büyük miktarda destek veriyor ama Fox TV gibi, Halk TV gibi, Tele1 gibi, KRT gibi, TV5 gibi izlenen kanallara hiç reklam verilmiyor. Hürriyet Gazetesi gibi bir gazeteye 10’ncu sıradan reklam veriliyor ama Türk Gün diye bir gazete var kimse bilmez, o gazeteye en büyük reklam veriliyor. Şimdi buradaki durum tamamen yerel basın ve basını bitirmeye yönelik bir harekettir. Böyle tasarruf olmaz. 50 kuruşlar, 1 TL’ler yerine, trilyonlardan tasarruf yapsınlar” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi