İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, elektrik, doğalgaz ve öğrencilerin katkı payına yapılan zammı eleştirerek, “bu iktidarın insanımıza verebilecek bir şeyi kalmamıştır” dedi.

Memur ve memur emeklilerine yapılacak zam konusuna da değinen Erkmen, “1 Temmuz itibariyle emeklilerin, memurların maaşlarına yüzde 3 artı enflasyon farkı veriliyor, toplasanız yüzde 6-7 bir zam yapılmış oluyor  ama bir taraftan da bakıyorsunuz elektriğe yüzde 15, doğalgaza evlerde yüzde 12, sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 20, öğrencilerin katkı payına yüzde 10 zam yapılıyor. Millet eziliyor, millet aldığı ile geçinemiyor” dedi.

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

MİLLET EZİLİYOR ALDIĞIYLA GEÇİNEMİYOR

“Pandemi sürecinde insanlar ekonomik olarak anlamda zorluklar yaşıyorlardı. Günlük olarak hayatını idame etmenin peşindeydiler. Fakat önceki akşam zam haberlerini duyunca bir kez daha hayal kırıklığına uğradılar ve büyük bir çöküntü yaşadılar. Çünkü herkes biliyor ki, 1 Temmuz itibariyle emeklilerin, memurların maaşlarına yüzde 3 artı enflasyon farkı veriliyor, toplasanız yüzde 6-7 bir zam yapılmış oluyor ama bir taraftan da bakıyorsunuz elektriğe yüzde 15, doğalgaza evlerde yüzde 12, sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 20, öğrencilerin katkı payına yüzde 10 zam yapılıyor. Üstelik bir de bildiğiniz üzere 30 Haziran’da sona eren Varlık barışı ile ilgili, nedir bur varlık barışı; yurt dışındaki altınını, parasını, dövizini getirene 6 ay daha zaman veriliyor. Bir taraftan da, bildiğiniz gibi 30 Haziren tarihi itibari ile Kısa Çalışma Ödenekleri ve işten çıkartma yasakları kaldırılıyor. Yani bunların hepsini üst üste koyduğunuz zaman millete bakış açısını çok rahatlıkla görebiliyorsunuz. Millet eziliyor, millet aldığı ile geçinemiyor.

SENE BAŞINDAN BERİ BU KAÇINCI ZAM!

Sene başından beri bu kaçıncı zam. Doğalgaza her ay yüzde 1 zam yapa yapa bu günlere gelindi. Elektriğe bu belki 5-6’nci zam. Bunun sonu nereye varacak, insanların alım gücü günden güne eriyor. Zaten işsizlik ve bir taraftan da hepimizin bildiği gibi Pandeminin getirdiği ağır ekonomik koşullar esnafımızı, ticaret sahibini zor duruma sokmuşken,  bu zamlar ise iğneden, ipliğe her şeye yeni baştan zam gelmesi ve her sektör bu anlamda etkilenmesi demek oluyor.

PARAYI MİLLETTEN PEŞİN ALIYORLAR

Bir de burada bir uyanıklık yapılıyor. O da tam böyle son gün yani bildiğiniz üzere her ayın 3’ünde enflasyon rakamları açıklanıyor ve buna bağlı olarak da, bu ayki açıklanan enflasyonu dikkate alınarak önümüzdeki 6 ayın bir taraftan takibi yapılacak ama bir taraftan da çıkan sonuca göre zam oranı belirlenecek. Şimdi siz, bu zamları ilk 6 aya dahil etmemek sureti ile vereceğiniz zammı da daha azaltmış oluyorsunuz. Bu zamlar 6 ay sonra yürürlüğe girmiyor ki, dün yürürlüğe girdi ve siz parayı milletten peşin alıyorsunuz. ‘enflasyona ezdirmeyeceğim’ diyerek de o aradaki farkı ta önümüzdeki yılbaşına yani 6 ay sonra vermeyi taahhüt ediyorsunuz.

VATANDAŞ ÜZERİNDEN OYUN OYNANIYOR

Burada vatandaş üzerinden oyun oynanıyor. Vatandaşı düşünen yok. Bakın bugün sokağa çıktığımız zaman insanların cebinde para yok, dükkanlar iş yapamıyor, işletmeler satış yapamıyor, insanlar alacaklarını sürekli erteliyor ama bir taraftan da her şeye zam gelmek sureti ile insanların hayatı çıkılmaz noktaya doğru götürülüyor. Ondan sonra da diyoruz ki, her geçen gün niye intiharlar oluyor, niye eskiden yılda 1-2 tane o da psikolojik bunalımdan dolayı olan intiharlar şu anda ekonomik nedenlerle her hafta bırakın ülkemizi ilimizde 3-4 tane yaşanır hale geldi. İnsanlar için hayat artık çekilmez hale geliyor ve siz üretimi artırmanız gerekirken, üretim toplumu haline gelmeniz gerekirken ve ürettiğiniz malları daha ucuza üretip dünya ülkeleriyle fiyat anlamında yarışmanız gerekirken, sanayiye yüzde 20’lik doğalgaza yapılan bir zam orada da üreticilerin düşünülmemesi, onların bu rekabet şartlarından uzaklaştırılması anlamını taşıyor. Onun için herkesin bu gerçeği görmesi lazım.

ARTIK İNSANLARIMIZIN BU HÜKÜMETTEN BİR BEKLENTİSİ KALMADI

Bakın ‘biz milletin yanındayız’ diyenlerin, ‘biz milleti düşünüyoruz’ diyenlerin ve tek adam rejimi dediğimiz rejimin Türkiye’yi getirdiği noktayı çok iyi değerlendirmesi lazım. Hadi bir de millet düşünülmeseydi o zaman insanın aklına şu geliyor; milletten yana tavır alınamasaydı o zaman bu zamlar yüzde 15 değil, yüzde 100 mü olacaktı, yüzde 200 mü olacaktı. Eğer bir milleti düşünülüp de, zam oranı bu oranda tutuluyorsa işte bu millete ne kadar sahip çıkıldığının, milletine kadar düşünüldüğünün de bir göstergesi olarak karşımızda duruyor. Onun için biz buradan bir kez daha İYİ Parti olarak şunu söylüyoruz; Artık insanlarımızın bu hükümetten bir beklentisi kalmamıştır ve süratle insanımızın umudu olacak ve bu problemleri ortadan kaldıracak, ülkenin kaynaklarını bildiğiniz üzere 5-6 kişiye değil, bütün topluma yayacak şekilde bir projenin uygulamaya geçmesi gerekmektedir.

ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI BİRKAÇ KİŞİYE KULLANDIRILIYOR

Son grup toplantısında bu projeyi Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanım açıklamıştır. Türkiye fakir bir ülke değildir, ülkemiz zengin bir ülkedir ama kaynakların birkaç kişiye kullandırılması, milletimizin büyük bir kısmımın ise bu kaynaklardan yararlandırılmaması sonucu insanımız fakirleşmiş ve işin içinden çıkılmaz hale gelmiştir. Biz şu konuda çok iddialıyız. İYİ Parti iktidarında iki yıl içerisinde kendi ekonomimizin yani kayıt dışındaki ekonominin yarattığı 300 milyarlık bir kaynaktan bahsediyoruz ve bu 300 milyarlık proje  ile biz hem Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunun halledilebileceği, her yıl 100 bin atama bekleyen öğretmenin atamalarının yapılabileceği, emeklinin, memurun maaşlarının geçim seviyesine yükseltilebileceği, refah payının her yıl verilebileceği bir sistemi savunuyoruz ve bunu da gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Yine bu kaynak içerisinde işsiz olan gençlere 750 TL her ay maaş verilmesi gibi büyük bir proje de var. Bunların kaynaklarını topladığımız zaman inanın yaratılmış olan bu 300 milyarlık kaynağın içerisinde bunlar yarısını bile tutmuyor. Her yıl 2 tane büyük mega projeyi ülkeye kazandırmak gibi dev bir hayali de ortaya koyuyoruz.

BU İKTİDARIN İNSANIMIZA VEREBİLECEK BİR ŞEYİ KALMADI

Onun için biz bir kez daha şunu söylüyoruz vatandaşlarımıza; gelin artık bu iktidarın insanımıza verebilecek bir şeyi kalmamıştır. Bunu hep birlikte görelim, hep birlikte değerlendirelim. Bu zamlarla her gün yaşamaktansa gelin biz milletimizin umudu olan Sayın Meral Akşener’in etrafında toplanalım ve ülkemizi inşallah o güzel günlere, herkesin mutlu, refah içerisinde yaşadığı günlere kavuşturalım. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz ve insanlarımızı da yanımızda görmekten büyük bir mutluluk duyacağımızı da ifade ediyoruz. Bu vesile ile bu zamların bir kez daha gözden geçirilmesini, bunların eğer yapılacaksa makul seviyeye çekilmesini, insanların geçinebilecek olan almış oldukları ücreti zorlamayacak ve de onlara zor anlar yaşatmayacak şekilde geri alınmasını rica ediyoruz, bir kez daha değerlendirilmesini diliyoruz herkese de  İYİ Partisi ailesi olarak da sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi