Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol şehrin geleceğini şekillendirecek projeler için yarışmalar yapılması gerektiğini belirterek ortak konsensüs sağlanıp projelere karar verilmesi gerektiğini söyledi.

Teknik analiz yapmadan bir iş ve işlev yaparsak sonradan pişman oluruz diyen Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol: “Zonguldak Belediye Başkanı geçtiğimiz günlerde Revizyon İmar Planı açıklaması yaptı. Belediye Başkanı bir projeyi ortaya koymadan ve bunu kamuoyuyla paylaşmadan, gerçek manada tam bir konsensüs sağlamadan bir uygulama yapmasını arzu etmiyoruz. Fevkani Köprüsü yıkılacak diyor, Merkez Çarşısı ise şuanda yıkılıyor. Merkez Çarşısı eski bir yapıdır yıkılabilir, Fevkani Köprüsü eski bir yapıdır yıkılabilir lakin bununla birlikte buralara biz ne yapacağız? Proje yarışmaları yapılması lazım, ortaya projeler konulması lazım, mimarların gelmesi lazım ve bu konularda çalışılması lazım.

Mesela Çaycuma Belediyesi ne yaptı? Çaycuma Belediyesi Çaycuma Belediye Binasını yaparken bir sürü mimardan proje teklifleri aldı, orada ortak kurul oluşturuldu ve bu kurul projeleri değerlendirdi bir karar verdi. Şuanda Çaycuma Belediye Başkanlığı binası bölgede mimarisi ve kullanım alanlarıyla çok modern bir bina oldu. Burada da şehrin geleceğini şekillendirecek projelerde hata yapmamamız gerekiyor. Zonguldak’ta da orak bir konsensüs sağlanmadan, fikir ve düşünceler almadan, teknik analiz yapmadan bir iş ve işlev yaparsak sonradan pişman oluruz. 12 Katı Binayı görüyorsunuz, Zonguldak Belediye Başkanlığı binasını görüyorsunuz, Hükümet Binasını görüyorsunuz bunların hepsi şehir için yanlış uygulamalar oldu. 12 Katlı İş Merkezi şuanda orada ucube şekilde duruyor ama yapıldı. Proje yarışmaları yapılsın ve yapılacak çalışmalar Zonguldaklının içine sinsin, herkes projelere destek versin” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi