İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, “3 Mart 1992’de Kozlu’da meydana gelen Grizu faciasının 29. Yıldönümünde, faciada maden şehidi olan 263 işçimizi bugün bir kez daha rahmetle, saygıyla anıyoruz” dedi.

Erkmen açıklamasında, “Dünyanın en zor ve tehlikeli mesleklerinden biri olan yeraltı madenciliği, ilimizin varoluş nedenlerinden biri olmuş ve yıllar içerisinde insanımız zor koşullarda emek vererek şehri var etmiştir” diyerek şunları söyledi:

“Gerekli iş güvenliği sağlanarak, hiçbir arkadaşımızın burnu kanamadan üretimin sağlık içinde yürütülmesi hepimizin arzu ve dileğidir. Bu açıdan gerekli önlemler alınmalı, özellikle TTK’deki işçi açıkları giderilerek, en üst verimin alındığı üretimin artışı sağlanmalıdır. 

Şunu hiçbir zaman unutmamamız gerekir ki, maden işçisinin mutluluğu Zonguldak’ın mutluluğudur. Tüm madem şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anarken, görev başındaki tüm arkadaşlarımıza kazasız, belasız, sağlık içerisinde iyi çalışmalar dileriz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi