Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin il başkanlığı binasının açılışı için Zonguldak’a geldi.

Zonguldak programında basın mensuplarıyla da bir araya gelen Sarıgül, Ak Parti iktidarına seslenerek; “Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı dayanılmaz hale gelmiştir. Bu böyle devam edemez. Esnaflarımızın birikmiş borçlarını faizsiz olarak erteleyin. Elektrik ve doğalgaz zamlarını geri alın” dedi.

Bana göre Zonguldak’ta da ampulleri değiştirmek lazım diyen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, konuşmasına şöyle devam etti:

ZONGULDAK’TA İŞSİZ KİMSE KALMAYACAK

“Bundan 30 sene önce Zonguldak’ta binlerce evladımız kömür üretiyordu. Çoluğunun çocuğunun rızkını yerin kilometrelerce altında kazanıyordu. Ne yazık ki son 20 yılda kömür ithal eder olduk ve kendi evlatlarımız işsiz kaldı. Bizim kendi kömürümüz dururken dışardan tonlarca kömür ithal ettik. Türkiye Değişim Partisi olarak ekonomik milliyetçilik anlayışında kendi madenlerimize sahip çıkacağız. Kendi yeraltı zenginliklerimizi en iyi ve en güvenli şekilde, maden şehitlerimizin olmayacağı bir şekilde yeni baştan tanzim edeceğiz. Dış ülkelerden tonlarca kömür ithal etmek yerine Zonguldak’ta bizi bekleyen kömür madenlerimizi güzel çalışmalarla birlikte yerüstüne çıkararak kendi yeraltı kaynaklarımıza önem vereceğiz. Zonguldak’ta işsiz kimse kalmayacak. Yaşanan son enerji krizinde kömürün değeri daha da fazla arttı. Aynı zamanda bizim yeraltı zenginliklerimiz son derece fazla ama biz dışardan ithal kömür ederek bunun sonucuna varamayız. Dışardan ithal kömür etmek demek Türkiye’mizin daha çok ekonomik olarak zayıflaması demektir. Daha çok işsiz kalması demektir. Yarın fiyatların daha da yükselmesi fiyatlanması demektir. O nedenle ekonomik milliyetçilik yaparak Zonguldak’taki yeraltı zenginliklerimizi tekrar gündeme getireceğiz. Zonguldak’ta işsiz bir tek evladımız kalmayacak.

MUHALEFET PARTİLERİ OFSAYTA DÜŞÜYOR!

Biz şuanda ittifakımızı yaptık. Biz şuanda masamızı kurduk. Biz masamızı kuryelerle kurduk. Migros işçileriyle kurduk. Zonguldak’ta bugün yüzlerce yarın binlerce olacak maden işçisi arkadaşlarımızla kuracağız. Türkiye Değişim Partisi ofsayta düşmez. Diğer muhalefet partileri ofsayta düşüyor ve iktidarın kurduğu oyunu oynuyorlar. Seçimlere daha bir buçuk sene var bir buçuk yıldır da Türkiye kim kimle ittifak olacak, kim kime ne söyledi, kimin adayı kim olacak bunları konuşuyor. Türkiye Değişim Partisi hayat pahalılığını, yokluğu, yoksulluğu, engellileri, emeklileri, 3600 ek göstergeyi, sağlık çalışanlarının sorunlarını, emniyet mensubu arkadaşlarımızın sorunlarını, görev verilmeyen öğretmen arkadaşlarımızın sorunlarını ve işsizlikle paramparça olan işsiz gençlerimizin, öğrenci gençlerimizin Kredi Yurtlar Kurumuna olan borçlarını konuşuyor. Esnafımız, Kredi Kefalet Kooperatiflerinden pandemi süreci içerisinde aldıkları kredilerin şimdi faizlerini dahi ödeyemiyorlar. Per perişan vaziyetteler. Elektrik ve doğalgaz faturalarını konuşmaya ve onlarla ittifak yapmaya devam edeceğiz. Daha köprünün altından çok sular geçer. Ama bilesiniz ki Türkiye Değişim Partisi olmadan kurulan masalar boştur.

ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ SAVUNAN BİR PARTİYİZ

Türkiye Değişim Partisi olarak Atatürk milliyetçiliğini savunan bir siyasi partiyiz. Ulusal birlikten yana olan siyasi partiyiz. İnançlara saygılı laikliği savunan siyasi partiyiz. Esnaflarımızın, sanayicimizin, tüccarlarımızın yanında olan üretimi destekleyen, alın teri ve emeğin yanında olan bir siyasi partiyiz. Evrensel hukuk kurallarına bağlı bir siyasi partiyiz. Hudut ve bayrak birliği diyen herkesle beraber oluruz. Ama ölçümüz hudut ve bayrak birliğidir. Diğer siyasi partilerin görüşleri, düşünceleri kendilerini ilgilendirir. Cumhuriyet Halk Partisi benim baba ocağımdır Türkiye Değişim Partisi de benim evladımdır. Türkiye Değişim Partisi olarak 2023 de söz ve karar sahibi biz olacağız. Çünkü Türkiye Değişim Partisi olmadan kurulan masalar beyhudedir. Türkiye Değişim Partisi tünelin ucundaki ışıktır. Gökyüzünde parlayan bir yıldızdır. Dipten gelen bir dalgadır. Milletimiz inde ortak noktasıdır.

ZONGULDAK’TA AMPULLERİ DEĞİŞTİRMEK LAZIM!

Ben Zonguldak’a çok üzülüyorum. Zonguldak önemli bir kent, Zonguldak önemli bir liman kenti, Zonguldak’ın muhteşem bir değeri var. Yaylalardaki tabiat güzelliğiyle, bu yaylalarda yapılması gereken çalışmalarla inanın kış turizmi burada ayrı olur, yaz turizmi ayrı olur. Hele liman ve deniz gerçekten büyük bir nimet ama kıymetini bilmiyoruz. Biz burayı dünyanın merkezi yaparız ve dünyadaki bütün tekneler burada yapılır. Orada Monako varsa inanın burada Zonguldak var. Ama Zonguldak’ın ışığının biraz yanmadığını, ışığının biraz söndüğünü, sesinin maalesef çıkmadığını görüyorum bunun içinde çok üzülüyorum. Türkiye ekonomisine Zonguldak sadece deniz ticaretiyle neler katar. Zonguldak’ın bu güzelliklerle beraber bir tek evladının işsiz ve mutsuz kalmasını kesinlikle arzu etmem. Zonguldak’ın sesinin çıkması lazım! Bir kez daha Zonguldak’a geleceğiz ve o gün sadece Zonguldak’ı konuşacağız. Zonguldak’ın sorunlarını konuşacağız. Zonguldak ile ilgili projelerimizi anlatacağız, Zonguldak’ı dünya ile nasıl buluşturabilir izi konuşacağız. Zonguldak’ı sadece Türkiye değil dünya ile buluşturabiliriz. Zonguldak’ın denizden ve karadan artıları var. Zonguldak’ın doğa ve tarihi güzellikleri var ve Zonguldak yeraltı zenginlikleriyle de çok başka bir yerlerde olması gereken bir kent. Ama burayı yönetenler lütfen yanlış anlamasın bütün siyasi partilere sesleniyorum; Biraz Zonguldak’ın ışığını yakmak lazım. Bana göre Zonguldak’ta da ampulleri değiştirmek lazım. Ampulleri değiştirelim.

DÜNYA BİR ÜLKENİN İŞGALİNİ İZLİYOR

Rusya, Ukrayna’ya askeri bir harekat başlattı. Ne birleşmiş milletler, ne NATO, ne Avrupa birliği bir şey yapamıyor. Dünya bir ülkenin işgalini izliyor. Bu son derece üzücüdür. Uluslararası toplum, Rusya’yı yalnız bırakmalı ve Ukrayna’nın yanında yer almalıdır. Rusya, harekâtı durdurmaya zorlanmalıdır. Türkiye tarafsızlığını korumalı, krizin diyalog yoluyla çözülmesi için gayret etmelidir. İktidar; Gelişmelerle ilgili olarak, TBMM’ye düzenli olarak bilgi vermelidir.

BİZİM GÜNDEMİMİZDE GEÇİM SIKINTISI VAR

Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Çarşı pazar cayır cayır yanıyor. Türkiye sıkıntılar içinde kıvranıyor. Peki, TBMM ne yapıyor? Ne yazık ki, bolca tatil yapıyor. 2022 yılı başından bugüne kadar, geçen 52 günde sadece 16 gün toplandılar. Peki, muhalefet ne yaptı? Muhalefette bilek güreşi ve yuvarlak masa toplantısı yaptı. TDP, halkın gündemini, halkın sorunlarını, bilen ve bu gündemin dışına çıkmayan, tek partidir. Bizim gündemimizde o ne dedi? Bu ne dedi? Kime dedi? Niye dedi? Yok. Bizim gündemimizde geçim sıkıntısı var. Bizim gündemimizde hayat pahalılığı var. Bizim gündemimizde faturalar var. Biz, siyaseti kulislerde, lobilerde ve yuvarlak masalarda değil, halkın içinde yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Biz iş ve aş siyaseti yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

ESNAFIN BİRİKMİŞ BORÇLARINI FAİZSİZ OLARAK ERTELEYİN

Buradan Ak Parti iktidarına sesleniyorum: Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı dayanılmaz hale gelmiştir. Bu böyle devam edemez. Esnaflarımızın birikmiş borçlarını faizsiz olarak erteleyin. Elektrik ve doğalgaz zamlarını geri alın. Elektrik, doğalgaz ve suda KDV oranını yüzde 1’e düşürün. Asgari ücreti, açlık sınırının altında kalmayacak şekilde üç ayda bir güncelleyin. En düşük emekli maaşı asgari ücretten az olmasın. Emeklilere bayramlarda verilen ikramiyeleri bir maaş düzeyine çıkarın. Pırlantadan almadığınız vergiyi, mazottan almayın. Çiftçinin traktörüne, nakliyecinin kamyonuna, taşımacının otobüsüne ve taksilere indirimli akaryakıt verin.

EYT’LİLERE HAKLARINI YAŞ SINIRI OLMADAN VERİN

12,5 milyon engelli var. 2 bin 927 engelli ataması yaptınız. Bu sayı son derece azdır. Bu rakamı 10 bine çıkarın. Engellilerin yüzünü güldürün. 3600 ek göstergeyi bekletip durmayın. EYT’lilere haklarını, yaş sınırı olmadan verin. Engelliler başta olmak üzere boşalan kadrolara atama yapın. 400 bin üniversite öğrencisinin evine icra gelmiş. Gençlerimiz işsiz. Borçlarını neyle ödeyecekler? Faizlerini silin anaparayı da işe girince ödesinler. Askerlik yapanların SGK primlerini devlet ödesin. Vatani vazifesini yapan evlatlarımızı mağdur etmeyin. Uzman çavuşların 3600 ek gösterge başta olmak üzere özlük haklarını düzeltin.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi