Yeniden Refah Partisi Zonguldak İl Başkanı Sayın Necdet Sarı, birçok esnafın ticaretinin sıkıntıda olduğunu ve yüz binlerce lira borcu olduğunu söyledi.

Son zamanlarda doğalgaz, elektrik ve akaryakıt gibi ürünlere büyük zam yapıldığına dikkat çeken Sarı; “Bizim üretim yaptığımız bütün fabrikaları satıp bu fabrikalarda üretilen malları dışarıdan almaya başladığınız gibi hammaddeyi de dışarıdan aldığımızdan dolayı da bu fiyat artışlarının olacağı gayet doğaldır” dedi.

2023 seçimlerinde partimizin meclise girdiğini ve iktidara doğru yürüdüğünü hep birlikte göreceğiz diyen Yeniden Refah Partisi Zonguldak İl Başkanı Sayın Necdet Sarı, konuşmasına şöyle devam etti:

EN GENÇ ÜYE YENİDEN REFAH PARTİSİNDE

“Siyasi partiler içerisinde en genç üyenin üyelik başvurusunu aldık. Berat Açıkgöz kardeşimiz 18 yaşına girer girmez partimize üyelik başvurusu yaptı ve bugün kardeşimizin üyelik başvurusunu karşılıklı imzaladık. Zonguldak’ımızda Yeniden Refah Partimizi bundan sonraki süreçte genç kardeşlerimiz sırtlayacaklar. Bilindiği gibi liderimiz Doktor Fatih Erbakan’da genç ve bizlerde genç kardeşlerimizle yol yürümeye devam ediyoruz. Elbette ki her yaştan her kesimden üyemiz var. Partimizin yurt genelinde 149 bin üyeye Yargıtay’da sahip bir o kadarda Yargıtay’a giremediğimiz 150 bine yakın üyemiz var. Toplamda 300 bin üye ile mecliste bulunan bazı partilerden bile yüksek üyeye sahip bir siyasi parti olduk. Bunu il, ilçe, kadın kollarımız, yönetimleri ve gençlik teşkilatlarımızla bugünlere getirdik. Bundan sonrada yolumuza çok hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Gayemiz şehrimizin, ilçelerimizin, beldelerimizin, ülkemizin ve bütün İslam aleminin huzurunu kazandırmak. Yaşanabilir bir Türkiye ve yeniden bir dünya sloganımız her zaman geçerli. 1969 yılında rahmetli Erbakan hocamızın girmiş olduğu bu yolda şimdide Yeniden Refah Partili olarak bizler yolumuza devam ediyoruz. Allah nasip ederse 2023 seçimlerinde hem Zonguldak’ımızda hem de ülkemizde Yeniden Refah Partimizin, Milli Görüşün gerçek partisinin meclise girdiğini ve iktidara doğru yürüdüğünü hep birlikte göreceğiz.

ÇOK BÜYÜK ZAMLAR GELECEK

Son zamanlarda doğalgaz, elektrik ve akaryakıt gibi ürünlere büyük bir zam yapıldı. Market fiyatları maalesef almış başını gidiyor. Tabi bizde mevcut siyasi iktidar gibi marketçileri terörist olarak ilan etmiyoruz. Biz önce marketteki bu fiyatları teftiş eden, fiyatları aşağıya çekmek için uğraşan kardeşlerimize diyoruz ki; Siz devlet olarak, iktidar olarak önce doğalgazın, elektriğin, akaryakıtın fiyatını aşağıya çekin. Bunlardaki vergileri kaldırın. Sonrasında kendiliğinden bir ucuzlama zaten gelecektir. Bizim üretim yaptığımız bütün fabrikaları satıp bu fabrikalarda üretilen malları dışarıdan almaya başladığınız gibi hammaddeyi de dışarıdan aldığımızdan dolayı da bu fiyat artışlarının olacağı gayet doğaldır. Döviz hareketlenmesinden ve dışarıdaki hammadde fiyatlarının yükselmesinden kaynaklanan çok büyük zamlar maalesef gelecek. Bu nedenle bizi yöneten kardeşlerimize diyoruz ki; Emeklimize, işçimize, memurumuza, asgari ücretlilerimize yaşayabilecek şekilde bir artış sağlayın. Onlara 6 aydan 6 aya değil gerektiği zaman bu zamları yapın. Hatta acilen emeklimize, işçimize, memurumuza, asgari ücretlimize acilen bu zamları yapın çünkü verdiğiniz zamlar değerini kaybetti. Emeklimiz, işçimiz, memurumuz, asgari ücretlimiz eksiye düştü. Bu nedenle bunun acilen düzenlenmesi gerekmektedir.

ESNAFIMIZ ZOR DURUMDA

Esnaf kardeşlerimize ziyaretler yapıyoruz. En son pazarcı esnafımızı ziyaret ettik ve gördük ki o küçük tezgahların işletmecilerinin bile yüz binlerce lira borçları var. Esnaflarımız genel olarak pandemiden dolayı büyük sıkıntılar çektiler ve halen sıkıntı çekmeye devam ediyorlar. Pandemi tamamen düzelmiş değil salgın halen devam ediyor ama insanların alışveriş sistemleri maalesef değişti. Bu nedenle küçük esnafımız zor durumda. Bunun içinde esnafımıza faizsiz kredi verilmesi ve geri ödemesinin uzun vadede olması gerekiyor bunu verebilmek içinde ekonomimizin güzel olması gerekiyor. Ama maalesef iktidarda şuanda bunu yapabilecek bir kapasite gözükmüyor. Çünkü iktidar para bulmak için başka yerlerden başka ülkelerden para topluyor. Elimizdeki mal varlıklarını satıyoruz. Şuana kadar 4 bin civarında gayrimenkul satılmış ve 7 bin gayrimenkulün satılması da yolda. Bunlarda satıla satıla bitecek ve ondan sonra el ele baş başa kalacaklar. Bu nedenle palyatif tedbirlerle, pansuman tedbirlerle bu iş yürümüyor. Bu nedenle üretime dayalı ve kendi kaynak paketlerimizle bu sıkıntılarımızdan kurtulmamız gerekmektedir. Biz Yeniden Refah Partisi olarak bu kaynak paketlerimizi hazırladık. 81 ile 181 projemiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında genel merkezimiz tarafından açıklanacak. Her ile en az 1 fabrika projemizi de açıklayacağız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi