Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığının Eylül ayı ilk divan toplantısı parti binasında yapıldı.

İl Divan Toplantısına Saadet Partisi 20 Dönem Bolu Milletvekili Feti Görür, İl Başkanı Sadık Kar, İlçe Başkanı Recep Horozoğlu,  SP Zonguldak Belediye Başkan adayı Mehmet Yaman, SP Milletvekili adayı Burak Erol, İlçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

İl Divan toplantısının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar şunları söyledi:

 “Hepimiz siyaset yapıyoruz ve bizler Zonguldak’ın siyasetçileriyiz. Zonguldak’taki genel havaya baktığımız zaman maalesef insanlarımız hala göç etmeye devam ediyor. Zonguldak hala göç vermeye devam ediyor ve bu güne kadar söylenen Zonguldak’a yapılacak yatırımlar adına söylenen aslında hiçbir şey yok. ‘Yol yapılacak, şu kadar yatırım gelecek’. Gelir getirmeyecek yatırımları saymazsak Zonguldak’a yatırım yapacak her hangi bir projeden kimse bahsetmiyor maalesef. Zonguldak siyasetçileri olarak bunu halkımızla mutlaka paylaşmamız lazım.  TTK’nın kapanmaya başladığı artık kapanmasının konuşulduğu bu günlerde Zonguldak iline yapılan yalnızca Filyos vadisi projesinin dışında maalesef hiçbir şey konuşulmuyor. Hiçbir devlet yatırımı, hiçbir devlet programı maalesef yok. Bugünlerde bazı bürokratların başlatmış olduğu milletin kendi imkanlarıyla kalkınmasını sağlayacak farklı açılımlar, farklı birlikteliklerle konuşulan bazı projelerden bahsediliyor. Ne kadar devletin desteği olacak bu konuda henüz bir bilgimiz de yok. Umarız ki, Zonguldak önümüzdeki dönemlerde kapatılmanın eşiğine gelmez. Zonguldak yavaş yavaş merkezi bir ilçeye, sonra da bir beldeye dönüştürülerek başka bir ile bağlanmak durumunda kalmaz. Zonguldak batarsa bütün siyasetçiler olarak söylüyorum bunu önlerine yeniden koymaları lazım. Bunu iktidar, muhalefet diye ayrım yapmıyorum, bütün arkadaşlarım bunu dikkate almaları, önüne koymaları bu konuda yarınlarını düşünmeleri lazım. Bizler de buna çözüm bulmak için buralardayız, siyasiler olarak buna çözüm bulmak için buralardayız.

Bugün iktidar partisi Zonguldak Belediyesi olarak hizmet vermeye çalışıyor ama 31 Mart’tan bugüne gördüğümüz yalnızca süsleme çalışmaları, şu anda asfalt çalışmalarıyla Belediye başkanımız uğraşıyor. Alt yapı ve diğer görülmeyen fakat milletin gerçek derdi olan dertlerle henüz daha dertlenmiş değil. Göreceğiz, erken diyoruz. İnşallah 6-7 ay veya bir sene bu konuda biraz sessiz kalacağız ama sessizliğimizi bozduğumuz zamanlar da olacak takipçileriyiz.  Bizler bütün çevremiz ve bütün imkanlarımızla  gerek belediyenin, gerek hükümetin Zonguldak’ta vermiş olduğu hizmetlerin takipçileriyiz. Eleştireceğiz, yine söylüyorum güzel şeyler yaptıkları zaman teşekkür turlarına çıkacağız, arkadaşlara teşekkür edip kucaklayacağız. Biz hayra motor, şerre firen olmaya gayret ediyoruz.”

SP 20 Dönem Bolu Milletvekili Feti Görür İl Divan toplantısında yaptığı konuşmada, “Hükümetimizin güzel ve hayırlı işlerinden dolayı kendilerini tebrik etmek isterdim. Yeri geldiğinde yanlışlıkları ortaya koymak zorundayız. Saadet Partisi Türkiye’de çok önemli görev ifa ediyor” diyerek şunları söyledi:

“Mecliste malum bir iktidar var. Başkanlıktan dolayı bir ittifak bulunuyor. Yani MHP bugünkü iktidarı gizli ortağı demeyelim, resmi ortağı. Beraber seçime girdiler. Adayları Cumhurbaşkanlığını belirlediler. Bütün icraatları tenkit etmeden ortaya koydular. AK Parti MHP koalisyonundan çok rahatlıkla bahsedebiliriz. Tabi ki bugün memleketin idaresini üstlenen sayın Cumhurbaşkanımızı tek adam olarak ifade edebiliriz. Yani Cumhurbaşkanı başkanlık sisteminden sonra bütün yetkileri tek elde toplayan ve etrafında kabine kuran, maalesef kabine konusunda da kendilerinin başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim,  ne yaptıklarını kamuoyunun takip edemediği bir bakanlar kurulu var. Bakanların yarısını kimse tanımıyor.  Geçen kış soğan ve patates faciası oldu. Sayın Tarım Bakanı seçim meydanlarında konuşurken soğan ve patates konusunda bu hainlere haddini bildirmek gerekir demişti. Maalesef vatandaşta korkaklık var, birisi çıkıp da Sayın Bakana patates ve soğan olayını yapanlara haddini bildirin, sonra da hainleri haddini bildirin dese bakan sesini dahi çıkaramazdı.

Bugün Türkiye’de ben şuna inanıyorum. Planlanmış hükümet tarafından bir üretim planı yok. Geçmişte soğan ve patates vatandaş bulamazken bugün tarlada 40 kuruşa alıcı bulamıyor. Türkiye’de planlama yok. Tarım Bakanının açıklamasını dinliyorum, küçük hayvan üretiminin artırılması konusunda çalışmalar yapacağız diyor, 17 yıldır bunu yapmadınız neredeydiniz”

Yapılan konuşmaların ardından Saadet Partisi İl Divan toplantısı basına kapalı olarak devam etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi