Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığı tarafından Genişletilmiş İl Divan toplantısı yapıldı.

Dedeman Otel Karaelmas Salonunda yapılan Genişletilmiş İl Divan toplantısı SP Genel Başkan yardımcısı Fatih Aydın, Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, bazı ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol yaptığı açılış konuşmasında, “Bütçeler, hükümetlerin bir yıllık dönem içinde gerçekleştirecekleri faaliyetlerin programıdır. Öncelikle tespit edilen giderler kısmı ile bu giderler için gerekli finansman kaynaklarını içeren gelirler kısmı olmak üzere bütçenin iki önemli boyutu vardır” diyerek şunları söyledi:

“ Bu hükümet sanki bir başka hükümetten görevi devralıp hükümet etmeye yeni başlamış gibi, bütçe hedeflerini tespit etmiş  görünmektedir.18 yılı aşkın iktidarda bulunan bir siyasi parti, eğitimde reform yapılmasının henüz yeni farkına varmaktadır. Tarımsal ekim alanlarının %10 daraltıldığı, hayvan ithalatı, yüksek yem ve diğer girdi fiyatları, düşük tarımsal ürün fiyatları ve yetersiz ve hedefsiz alım politikaları ile tarımın ve hayvancılığın caydırıldığı bir ortamda bu hedefe nasıl varacakları gerçekten merak konusu.

2021 Yılı bütçesinin gelir boyutuna bakıldığında, toplam bütçe gelirlerinin 1.101,1 milyar lira olduğu, ancak bunun sadece 922.7 milyar lirasının vergi gelirleri ile karşılanacağı, geri kalanının borçlanma yoluyla  karşılanabileceği, bütçenin 245 milyar lira açık verdiği, bu açığın bir önceki yıla göre (yani içinde bulunduğumuz 2020 yılı) %76 daha fazla olduğu görülecektir”

Erol açıklamasında, yerel politikalara da değinerek, Zonguldak Belediyesinin devraldığı borcu daha da artırdığını söyledi.

Ardından konuşan Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı Fatih Aydın, “Bir taraftan küresel bir salgınla mücadele ederken, öbür taraftan ekonomide, dış politikada, eğitimde, demokrasi ve özgürlükler noktasında çok ciddi krizlerle karşı karşıyayız” diyerek, “Türkiye bugün tıkanmıştır. Siyaseten tıkanmıştır. Ahlaken tıkanmıştır. Ekonomide tıkanmıştır. Dış politikada tıkanmıştır. Ülkemiz kısır kavgaların, işi boş polemiklerin, seviyesiz tartışmaların esiri edilmiştir. Farklı ve muhalif seslerin susturulduğu, milletvekilliklerinin keyfi kararlarla düşürüldüğü, parti kapatmaların yeniden hortladığı, adalet sistemi iflas etmiş bir Türkiye var. Özellikle son 5-6 yıldır Türkiye'de hakim olan yönetim anlayışının ülkemizi bugün karşı karşıya bıraktığı tablo ortadadır. Türkiye’nin yeni bir sese, yeni bir söze, yeni bir siyasete, yeni bir anlayışa ihtiyacı vardır.  Saadet Partisi olarak, bu ihtiyacın adresi olmak için gayret ediyoruz. Milleti görmezden-duymazdan gelen siyaset anlayışını reddediyoruz. Saadet Partisi teşkilatları olarak, tam kadro sahadayız.İnsanımızın bir umut ışığı, bir çıkış kapısı aradığının farkındayız. Bu arayış gün geçtikçe daha da artıyor; bu arayışa ve insanlarımızın beklentilerine denk düşecek politikalarımızla, kadrolarımızla bir bütün olarak önümüzdeki dönem Saadet Partisi çok daha etkili bir siyaset anlayışını ortaya koyacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Saadet Partisi Mart ayı genişletilmiş il divan toplantısı basına kapalı olarak devam etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi