Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun yayınladığı mesajında, “Bugün, emperyalizmin en gelişmiş donanma gücü ile 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale’deki deniz saldırısının,destansı bir direniş ile bozguna uğratılarak kazanılan zaferin 106.yılı” dedi.

Uzun mesajında, “Hiç ummadıkları bir şekilde Çanakkale’yi denizden geçemeyen emperyalist güçlerin 25 Nisan 1915 tarihinde başlattıkları kara savaşları; Dünya Savaş Tarihinin yeni bir komutan, yeni bir askeri deha ve  sonrasında  çağdaş bir Cumhuriyet’in kuruluşuna önderlik yapacak Mustafa Kemal  Atatürk ile tanışmasına yol açacaktır” diyerek şunları söyledi:

“Çanakkale Savaşları,bir bütün olarak bu topraklarda yaşayanların tüm olumsuzluklara ve yokluklara rağmen gerçekleştirdikleri olağanüstü bir zaferdir.  Çanakkale,bu ülkenin namusudur. Çanakkale,gözünü kırpmadan şehit düşen 57.Alay’dır. Çanakkale direniştir,var oluştur. Çanakkale,Anafartalar’da, Conk Bayırı’nda süngü,süngüye çarpışmadır.  Çanakkale,uzak diyarlardan gelip bizimle savaşan askerlerin annelerine;gözlerinin arkada kalmamasını oğullarının bizim Mehmetçiklerimizle koyun,koyuna yattıklarını içtenlikle dile getirebilen Mustafa Kemal Atatürk’tür.

Çanakkale’de ateşlediği direniş ve varoluş ruhunu kısa zamanda “Ulusal Bağımsızlık” savaşına dönüştürerek Anafartalar başta olmak üzere bu zaferleri “Cumhuriyet “ ile taçlandıran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,aziz şehitlerimizi saygı,minnet,özlem ve rahmet ile anıyorum.

Ruhları şad olsun” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi