Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımıza karşı yapılan bu tehdit dolu açıklamaları kabul etmiyoruz" diyerek savcıları göreve davet etti.

Pulat yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
"17.11.2020 salı günü Partimizin Grup toplantısında konuşan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının ekonomi ve adalet alanında yapmayı düşündükleri reform çalışmaları ile ilgili görüşlerini sunmuştur. Adalet reformu hakkında yapılması gerekenleri 14 madde halinde sıralamıştır.  Genel Başkanımızın açıkladığı maddelerin  4.sırasında yer alan  "Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçılarını serbest bırakıp, düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misiniz" diye sormuştur. 

Akp iktidarının hayata geçirdiği bu imkandan faydalananlar Genel Başkanımızın bu açıklamasından rahatsız olmuş, basına sosyal medya aracılığı ile yaptığı açıklamayla Genel Başkanımıza hakaretler ve tehditler yağdırmış, cumhur ittifakının ortaklarına methiyeler düzerek yere göğe sığdıramamıştır. Bu işin sorumlusu bu tip insanlara konuşma imkanı veren hakaret ve tehditler savurmasına olanak sağlayan düzendir. Cumhur ittifakı liderleridir, içişleri bakanıdır, iktidardır.  

Oysaki Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler Genel Başkanımızın 37. Olağan Kurultayımızda bizlere ve ülkemize açıkladığı "İkinci Yüzyıla Çağrı beyannamesi" ile bu tip olayların takipçisi ve hesap soranı olacağımızı bildirmiştir. Beyannamenin 2.maddesinin 3.fıkrasında belirtildiği gibi, "Toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için tüm terör örgütleri ve yeraltı suç örgütleri ile mücadele ödün vermeksizin sürdürülecektir." şeklinde açıklanmıştır.  Kendisini tek başına millet olarak, tek başına devlet olarak görenlerle mücadele edeceğiz.

Cumhuriyetimiz üzerinde kurulmak istenen hiç bir vesayeti  kabul etmeyeceğiz.  Bizler kimden gelirse gelsin hiçbir tehdidi kabul etmeyeceğiz. Genel Başkanımıza karşı yapılan bu tehdit dolu açıklamaları kabul etmiyor, Savcıları göreve davet ediyoruz (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi