Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, “Gecekonduyu bilirdik fakat projekonduyu da Selim Alan sayesinde gördük!” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın açıkladığı projeler hakkında yaptığı yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

BAŞKAN ZONGULDAK HALKINI SINAMAKTA PEK BİR SAKINCA GÖRMEMEKTE

“Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Ömer Selim Alan, üç yıllık hizmet süresini hazırlatmış olduğu bir video ve katılmış olduğu bir televizyon programı ile kamuoyuna sundu. Çok yakın bir süre önce, CHP Merkez İlçe örgütü olarak Sayın Başkanın üç yıllık çalışmalarını değerlendirmiştik. Aynı şeyleri tekrarlamanın bir faydası olacağını düşünmüyoruz. Ancak, Sayın Başkan çocukluğundan beri yaşadığı Zonguldak Merkez İlçe sınırlarındaki mahallesinden kendi ifadesi ile "otopark" sıkıntısı nedeniyle taşındı. Sosyal donatıları, insanca yaşam alanları olan, otopark sorunu bulunmayan, komşu ilçenin sınırları içerisindeki bir siteye taşınmasını en yüksek perdeden ifade etmesi dikkatimizi çekti. Program esnasında sıklıkla tekrarladığı “Yaradan sevdiğini zorlarmış, sınarmış” sözleri de bizce havada kalıverdi. Demek ki sorun evinin önündeki otopark yoksunluğu olunca; işi Yaradanın sınamasına, zorlamasına bırakmadan çözme yoluna gitmiş Selim Bey. Ancak halen inşa edilen pek çok otoparksız binalar için Sayın Başkan Zonguldak halkını sınamakta pek bir sakınca görmemektedir! Çarpık kentleşme Zonguldak sınırlarında tüm hızıyla devam etmektedir.

BELEDİYE BAŞKANI ÇAREYİ BAŞKA İLÇEYE KAÇMAKTA BULUYOR

Birbiri ardına verilen inşaat ruhsatları sonrası kargacık, burgacık yeni yaşam alanları oluşturulması belediye yönetimini mutlu ediyor olmalı ki adeta gecekondu mantığı ile mantar gibi yükseliyor yeni binalar. Göstermelik otoparklı, aynı sırada olup birbirinden farklı taraflara dönük, hizası da yönü de belli olmayan, düzensiz bir yapılaşma almış başını gidiyor. Bu konuda bir şey yapmayan Sayın Belediye Başkanı iş kendine gelince çareyi, çirkini-olumsuzu, düzeltmek yerine başka ilçeye kaçmakta buluyor. Kutlarız kendisini. Belediye denince ilk akla gelen hizmetlerden birisi vatandaşa rahat, kaliteli, kapsamlı ve ucuz ulaşım imkanı sağlamak gelir. Bu bütün Türkiye için böyledir. Ancak gelin görün ki icraatçı(!) Başkan bu işi de eline yüzüne bulaştırmış ve üç-beş otobüs bile çalıştıramayacak hale gelmiştir. Halk otobüsleri konusunda yaşanan ve derinleşerek aylardır devam eden kriz ortada iken Belediye Başkanı olarak hizmetten bahsedebilmek oldukça manidar bir durumdur.

ADETA DEVLET PROJELERİNE ÇÖKMÜŞ BİZİM OTOPARKSIZ BAŞKAN!

65 yaş üstü vatandaşlarımızı ‘beleşçi’, hadi biraz yumuşatalım ‘fırsatçı’ olarak tanımlayan ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz ulaşım hakkını kullanmasını, halk, otobüslerindeki işletmecilik zararının neredeyse tek sebebinin bu olduğunu büyük bir gayretle sunmaya çalışması, heralde bu kentin emeklileri tarafından unutulmayacaktır. Oysa AKP iktidarının belediyecilikte en öncelediği konu ucuz ve yaygın ulaşım değil miydi? Sayın Selim Alan, Sayın Cumhurbaşkanının belediyecilikten geldiğini bilmiyor olabilir mi? Zonguldak halkının böylesi basiretsiz bir yönetimin elinde olduğunu biliyor olsa sanırım Sayın Alan bu kadar rahat olamazdı. Zonguldak’ın ve Zonguldaklıların yıllar önce hak ettikleri halde, 20 yıllık iktidarlarının ancak sonunda yapılabilen kara yolları ve tünel projelerini, Uzun Mehmet Cami projesini kendi ürettiği hizmetler gibi sunmaya bayılan sayın Alan, TOKİ tarafından yapılan ve bitirilemeyen, hatta başlanamayan projeleri ise müteahhit şanssızlığı ve TOKİ kararsızlığı şeklinde kamufle ederek, kendine toz kondurmamayı çok iyi becerebilmektedir. Bunun adı müteahhit şanssızlığı değil, olsa olsa iş bilmezlik, basiretsizlik olabilir ancak. Açıklamalardaki pişkinliğe bakınca gülse mi kızsa mı bilemiyor insan. Adeta devlet projelerine çökmüş bizim otoparksız başkan. projekonduculuk yapmakta hiç sakınca görmüyor.

PALAVRA OLURDA BU KADARI OLMAZ

İki santim asfalt dökemeyen, şehri çar çamur, çukur, toz, toprak içinde bırakan Başkan köprü, tünel, yol yapıyor. Yerseniz! Hani 'palavra olur da bu kadarı olmaz' dedirten türden icraat palavraları hiç bitmeyecek gibi görünüyor. “İktidar partisi olmanın avantajları var” söyleminin, CHP’nin seçmenleri tarafından bile kabul gördüğünü ifade eden sayın Başkan, üçüncü yıl videosuna koydurduğu elindeki ince mavi dosyasıyla Bakanlıklara ve Genel Müdürlüklere giriş yaparken sergilediği pozlar, mensubu olduğu iktidar partisinin ve de kendisinin demokrasiye ve halkımızın seçim kararlarına karşı ne kadar duyarlı olduklarının göstermesi açısından çok manidardır. Gelin görün ki Zonguldak halkı artık çok sıkıldı. Otoparksız hastane yapıp Zonguldak’ımızın tarihi binalarını yıkarak çözüm üreteceklerini zannedenlerden yıldı artık bu halk.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİMİZ ÖRNEĞİ ORTADA

Senelerdir inip yürüyemediği, oturup bir bardak çay içmediği, sırtını bir banka yaslayıp denizi izleyemediği sözde liman projelerinizden bıktı insanımız. Yıkıp yapamadıklarınız, bozup onaramadıklarınız yüzünden usandı Zonguldak Halkı hepinizden. Bizden olmayan yaşamasın ve hizmet üretmesin, hele belediyecilik hiç yapmasın anlayışının artık sonuna gelinmiştir. Gerçek eşitlikçi, tüm partileri ve mensuplarını adil bir şekilde kucaklayan, insan, çevre ve doğa odaklı belediyecilik Zonguldak için hayal olmaktan çıkacaktır. Büyükşehir Belediyelerimiz örneğini ortadadır. Üreten, gelir yaratan ve yarattığı geliri her alanda halka hizmet için değerlendiren belediyecilik anlayışı şehrimizde de yaşanacaktır. CHP iktidarının tüm seçmenleri kucaklayarak devleti yönetmeye çok az kaldığını buradan halkımıza bir kez daha müjdeliyor, Mübarek Ramazan ayının Ülkemize, Milletimize, bereket ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kıymetli hemşerilerimize saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi