Ak Parti Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Anadolu Engelliler Birliği Derneği Başkanı Fehim Dinç’i ziyaret etti.

Ak Parti Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek ve yönetimi ‘Görme Engelliler Haftası’ dolayısıyla Anadolu Engelliler Birliği Derneği Başkanı Fehim Dinç ve üyelerini dernek binasında ziyaret etti.

DİNÇ, “YER TALEBİMİZ VAR”

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Anadolu Engelliler Birliği Derneği Başkanı Fehim Dinç, “Görme Engelliler Haftasında bizleri ziyaret eden Ak Parti Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek ve yönetimine derneğim ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Anadolu Engelliler Birliği Derneği tüm engellilerle alakalı çalışmalar dışında en faal olduğu konu görme engelli arkadaşlarımızın eğitim ve istihdamına ağırlık vermektedir. Görme engellilerle alakalı Türkiye’de İmam Hatip Okullarında görme engellilerin okuyabilmesi için ilk kabartma Kuranı Kerim ve Tevhit kitabı derneğimizin Milli Eğitim Bakanlığıyla yapmış olduğu işbirliği ile okutulmaktadır. Yine derneğimizin Diyanet İşleri Başkanlığıyla yapmış olduğu anlaşma gereği İstanbul’da son 4 yıldır devam eden 15-25 yaş arası görme engelli arkadaşlarımız görme engelli eğitim merkezine gidiyorlar ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve olmak isteyen varsa Hafızlık eğitimini gerçekleştiriyorlar. Bu Türkiye’de bir ilktir. Yine Milli Eğitim Bakanlığıyla yaptığımız anlaşma gereği görme engelli arkadaşlarımızın okuduğu okulda kabartma kitapların basımı için TBMM teklif sunuldu. O teklif inşallah zamanla yerleşecek. Her hafta Salı ve Perşembe günleri görme engellilerle alakalı şuur ve hadis derslerimiz vardır ancak pandemi nedeniyle bu dersler online olarak yapıldı. Kurulduğumuz 2019 yılından beri yer sıkıntımız var. Yer talebimiz oldu ve o yeri temin edebilirsek engelli imalathanesi gibi bir yer yapacağız aynı zamanda diğer çalışmalarımızı da gerçekleştireceğiz. Ayrıca bu ziyaretler bizi hayata daha çok bağlıyor ve daha çok çalışmaya teşvik etmektedir.”

AYÇİÇEK, “ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Ak Parti Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek ise şunları söyledi: “Bizde görme engelliler haftası dolayısıyla Anadolu Engelliler Birliği Derneğimizi ziyaret ettik. Partimizin engelli vatandaşlarımıza karşı hem yasalar içerisindeki düzenleme hem de istihdam alanında sağladığı kurumlarda ayrıcalıklar vardır. Bizim parti olarak yaklaşımımız engelli vatandaşlarımızın normal yaşantıları ve sosyal hayatta, istihdamda normal sağlıklı bireyler gibi toplumun içinde engelsiz yaşayabilecek ortamları sağlayabilmek istihdam konusunda da kimseye bağlı kalmadan kendi elde edebilecek düzeyde yaşamlarını sağlayabilme adına devletimiz kendilerine bugüne kadar ki en büyük desteği Ak Partinin verdiğine inanıyorum. Çünkü bizde tüm şehirlerimizde engelliler komisyonu vardır ve engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözüm noktasında neler yapabileceğimizi direk sorunu yaşayan vatandaşlarımızla istişare ederek elimizden ne geliyorsa yapma gayreti içerisindeyiz. Bugün bizi burada ağırladıkları için sayın başkanıma, yönetim kuruluna ve üyelerine teşekkür ediyorum.” Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi