Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığının Ocak ayı il divan toplantısı Dedeman Otel’de ilçe başkanları kadın kolları, gençlik kolları, partililerin katılımı ile yapıldı.

Toplantıda konuşan Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, “Geçen sene olduğu gibi bu senede idrak ettiğimiz şekilde yine hava muhalefeti dolayısıyla ilimiz karanlığa gömüldü ve terk edildi. Belediye yönetimleri, il özel idare yolları ve yerleşim yerlerini kaderine bıraktı ve süreci sadece izlediler . İlçe merkezlerinde dahi ana cadde araç yollarını ve kaldırımlarını temizlemekten aciz , çaresiz yönetimlerin olduğunu gördük” dedi.

Erol açıklamasında, “!Yönettiği belediye sınırları içerisinde halkın ulaşım hizmetini veremeyen ve beceremeyen belediye başkanı halen ortada gezmekte, pişkin bir vaziyette basına demeç verebilmektedir. İnsan yapamadığı veyahut beceremediği bir işi için utanır, ar eder ve halktan özür diler . Özür dilemek, af dilemek bir yana belediye sanki babasının çiftliği gibi davranıyor millete ayar vermeye çalışıyor” diyerek şunları söyledi:

“Kardeş , şunu unutma Saadet Partisi var bu ilde , seni izliyoruz , takip ediyoruz . Hizmet et, hizmetkar ol , üstenci dili bırak , makamlar geçici , zaman hızla akıyor , yerel seçimlere 2 sene kaldı , dikili ağacınız yok koskoca Zonguldak şehir merkezinde. Aklını başına al , milletimizin zamanını çalma , bizi oyalama , bu şehrin sorunu çok , aklının erdiği kadar , çözebildiğin kadar sorunu çöz , Zonguldak halkından dua al ve görev emanetini zamanında geldiğinde senden sonrakine teslim edersin . Oturduğun koltuk senin değil , bindiğin makam aracı senin değil , emrindeki memurlar senin değil bunların hepsinin emanet olduğunu unutma . Bunlar benden sana kardeş tavsiyesi , akıl hocaların kim bilmiyorum lakin bildiğim bir hakikat var gittiğiniz yol yol değil.

Ülkemizin her bir köşesine, ‘rahmet yağıyor’ öncelikle şükürler olsun. Kuraklığın zirve yaptığı son yıllarda, böylesine bir kar yağışı bereketini uzun zamandır hepimiz özlemiştik. Diğer taraftan, kar yağışları ve aşırı soğuk havaların sebep olduğu olumsuzlukları da maalesef ülke ve millet olarak yaşıyoruz.

Trafikte aksamalar.Hatta tamamen kapanan yollar.Özellikle, İstanbul başta olmak üzere, kar engeli nedeniyle, havaalanları ve karayollarında saatlerce mahsur kalan vatandaşlarımız. Bu karda-kışta evi-barkı olmayanlar veya evi-yurdu olup da ısınamayanlar-ısıtamayanlar.Şiddetli geçim sıkıntısı içinde yaşayan, birkaç tane daha ucuz ekmeği alabilmek için bu kış ve soğuk şartlarda kuyruklarda sıra bekleyen milyonlarca yoksul ve emekli insanımız. Her birinin sıkıntısını yüreğimizde hissediyoruz.

Bu şartlarda kışı geçirmek mücadelesi içinde olan ülkemiz, şimdi de ekonominin can damarı üretim üsleri durumundaki Organize Sanayi Bölgelerinde, üç günlük enerji kesintisiyle karşılaşmış bulunmaktadır. Üç gün boyunca OSB’lerde hiçbir üretim yapılamadı , verilen taahhütler yerine getirilemeyecek, bunlara gelecek cezalar yüklenilecek. Bu durumda OSB’lerde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının, doğal olarak ülkemizin ekonomik zararı milyar dolarları bulacak. Yapılan hesaplamalar doğru ise sadece demir çelik ve otomotiv sektöründe bu ekonomik kaybın 1 milyar doları bulacağı söylenmektedir.

Doğalgaz rezervlerinin zamansız, ölçüsüz ve tedbirsiz kullanılması. Zamanında sözleşmelerin yenilenmemesi. Mevsimsel şartların neler getirebileceğinin tahmin edilememesi… Planlama anlayışını terk etmek marifetmiş gibi gösterilerek plansız ve programsız harcama alışkanlığı… vs. Yani, iktidar sadece döviz rezervlerini değil doğalgaz rezervlerini de eritmiş.

Milletimiz yediği ayazı unutmayacak! Kışın en sert günlerini yaşıyoruz. Evet, az önce de ifade ettiğim gibi; ülkemizin dört bir yanında yağışlar, topraklarımıza can veriyor; hamdolsun. Ancak kar, bereketiyle su kaynaklarımızı ve tarlalarımızı canlandırırken vatandaşlarımızı kara kara düşündürüyor.

Başta elektrik ve doğalgaza gelen fahiş zamlar, zemheri ayını geçirdiğimiz bu günlerde vatandaşlarımızı zor durumda bırakıyor. Bu kışı da elbette atlatacağız. Ama yediğimiz ayazı unutmayacağız. Gereksiz gündemleri artık bırakalım, Milletin derdini ve çözümü konuşalım. Artık ülkemizde kısır tartışmaların, yersiz ve gereksiz gündemlerin son bulma zamanı çoktan gelmiştir.

Algı üretmek için magazin konularının bile en hararetli başlık haline getirildiği bu sosyal ve siyasal iklimin son bulması gerekiyor.

Saadet Partimizin öncelikleri ve gündemi bunlardır; "o onu demiş, öteki şunu demiş, beriki şöyle yapmış, diğeri de şunu yapmamış." Bırakalım artık Allah aşkına bunları. Önceliğimiz milletimizin derdidir. Tercihimiz milletimizin derdine derman olmaktır. Gündemimiz milletimizin problemlerini çözmeye odaklanmaktır.Evet, çözüm, saadet ve huzurlu bir gelecek, Saadet Partisiyle gerçekleşecektir”

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol’un yaptığı konuşmasının ardından İl Divan toplantısı basına kapalı olarak devam etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi