Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Yayla Ortaokulunun yıkılıp yerine otopark ve ticarethane yapılmak istendiğini söyledi.

Yavuzyılmaz; “Yayla Ortaokulu yıkılmak istenerek yerine otopark ve ticarethane yapılmak isteniyor. Hiçbir yetkilide çıkıp bunun aksini söyleyemiyor. Burada da nasıl bir rant peşinde oldukları ortaya çıkıyor. Burada siyasi baskı uygulayanların kim olduklarını ortaya çıkarmak için mücadele edeceğiz” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Yayla Ortaokulu önünde velilerle bir araya gelerek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

OKUL 800 ÖĞRENCİSİYLE TAHLİYE EDİLMEK İSTENİYOR

“Şuan madden ve manen çok önemli bir okulun önündeyiz. Yayla Ortaokulu sadece bir tabela değil Yayla Ortaokulu Zonguldak’ı Zonguldak yapan okulların başında geliyor ve bugün 800 öğrencisi ile birlikte okulun tahliye edilmesi isteniyor. Bu okul deprem kavramı istismar edilerek siyasi baskıyla devlet kurumlarının deprem raporu hazırlaması sağlanarak boşaltılmak isteniyor. Ancak bu deprem raporu nerede belli değil. Kamuoyuna açıklanmıyor. Deprem raporuna göre Yayla Ortaokulunun yıkılması gerekli diyenler bu raporu kamuoyuna şeffaf şekilde açıklamıyor. Bu raporu kimler hazırlattı, kime hazırlatıldı, hazırlanırken neresinden numune alındı. Eski bina kısmından mı numune alındı, yeni bina kısmından mı numune alındı, okulun sinema kısmından mı numune alındı bunların hepsinin üzerinde bir soru işareti var.

DEPREME DAYINIKSIZ İSE NEDEN ÖĞRENCİLER HALEN BU OKULDA EĞİTİM GÖRÜYOR?

Ne deniyor “Okul depreme dayanıksız o nedenle boşaltılmalı” deniyor. Ancak şuanda öğrencilerin hepsi okulda! Madem bir deprem raporu var o zaman öğrenciler halen bu okulda eğitim öğretim görüyor? Eğer bu rapor doğruysa öğrencilerin bu okulda olmaması gerekirdi. Veya öğrenciler buradaysa bu rapor yanlıştır, bu rapor şaibelidir, bu raporun üzerinde büyük soru işaretleri vardır. Ben burada yapılmak istenenin farkındayım. Burada bir otopark yapılmak isteniyor. Burada ticarethane kurulmak isteniyor. Yayla Ortaokulunun tabelasını da Zonguldak’ta başka bir yere taşımaya niyetliler. Bunu Zonguldak’ta yetkililerin yaptıklarından anlayabiliyoruz. Yanı başımızdaki Kız Meslek Lisesini “yıkacağız” dediler bizde “yıktırmayacağız” dedik ve Kız Meslek Lisesini ayakta tutmayı başardık orada güçlendirme yapılacak. Yayla Ortaokulunda depremle ilgili bir tedbir alınacaksa önce güçlendirme yapılması düşünülmelidir. Bu güne kadar Zonguldak’ta yıkılan, söz verilen ama yapılmayan nice okul var. Bahçelievler İlkokulu 2020 yılında yıkıldı ve dendi ki hemen okul yapılacak 350 günde süre verildi halen okul yok! Okul yıllardır temel seviyesinde bekliyor. Alaplı’da Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu için yıkacağız başka bir yere yapacağız dediler ancak ne yenisini yapabildiler, ne eskisini tam anlamıyla yıkabildiler ama okulu yok ettiler.

BAKAN DEĞİŞTİ, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ BİRDEN OKULLAR DAYANIKSIZ OLDU!

Biz konuyu Zonguldak Milletvekilleri olarak konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getirdik. Sadece Yayla Ortaokulu değil Zonguldak genelindeki okullar ve onların durumlarıyla ilgili konuları Milli Eğitim Bakanına yazılı soru önergesiyle aktardık. Daha önce Kız Meslek Lisesinin yıkılmasıyla ilgili girişimler yapıldığında Sayın Ziya Selçuk ile bizzat görüşmüştüm ve verdikleri resmi yazılı evrakta Yayla Ortaokulunun yıkılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etmişti. Şimdi ne olduysa bakan değişti, İl Milli Eğitim Müdürü değişti birden bire Zonguldak’taki okullar dayanıksız oldu. Ne hikmetse de hepsi böyle ticarethane yapılacak, otopark yapılacak yerlerdeki okullarda oluyor. Okullar yıkılıp bu gibi yapılar oluşturulmaya çalışılıyor. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Yayla Ortaokulunu bugün yıkmaya kalkıp otopark yapmaya kalkanlar için yarın tepelerine Yayla Ortaokulunu en güzel haliyle biz güçlendirerek ve daha büyük halini olduğu yere inşa etmesini de biliriz. Bunların planlarını da bozmasını biliriz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi