Ak Parti Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, 24 Kasım Öğretmenler Gününde Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar’ı ziyaret etti.

Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesini ziyaret eden Ak Parti Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak Başkan Kamuran Aşkar’a çiçek takdim etti.

AYÇİÇEK, ÖĞRETMENLERİMİZİN YAPTIĞI GÖREV ÇOK KUTSAL

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Ak Parti Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, “Öğretmenler Günü dolayısıyla eğitim camiamızın değerli öğretmenlerinin sendikasını ziyaret ettik. Kendilerini hem tebrik etmek, her zaman eğitim camiasının yanında olduğumuzu göstermek adına sendikamız ve sendika başkanımızı yönetim kurulu arkadaşlarımızla ziyaret ettik. Öğretmenlerimizin bize aktarmak istedikleri ve çözüm noktasında bizim destek verebileceğimiz neler olduğunu karşılıklı görüşmek üzere bir araya geldik. Yaptıkları görevler çok değerli. Gelecek nesillerimizi şekillendiren çok kutsal bir görevleri var. Kendilerine minnettarlarımızı sunuyoruz. Öğretmenlerimizin hayat standartlarının daha da yukarda olmasını canı gönülden istiyoruz ama imkanlar dahilinde, bizim hükümetimiz döneminde öğretmenlerimize verilen katkılar diğer hükümetlerle kıyaslanmayacak kadar fazla” dedi.

AŞKAR, ÖĞRETMENLİĞİ SADECE BİR GÜNE HAPSETMEMEK GEREK

Öğretmenler Günümüzde bizleri ziyaret eden değerli başkanımıza teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başlayan Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, konuşmasına şöyle devam etti, “24 Kasım Öğretmenler günü ama öğretmenliği sadece bir güne hapsetmemek gerek. Çünkü milletlerin kurtuluşunun eğitimle eğitimin asıl öznesinin de öğretmen olacağını düşündüğümüz zaman öğretmeni her zaman baş tacı yapmak gerektiğini öncelikle belirtelim. Bugün ekonomik olarak pek çok şey söylenebilir ama biz öğretmenlik mesleğinin ekonomik sorunlarını 364 gün konuşalım ama bugün özellikle öğretmenliğin bir sevgi mesleği olduğunu, yeni nesilleri yetiştirmede, ülkelerin kurtuluşunu, ülkelerin imarını ortaya çıkarma noktasında kilit meslek olduğunun üzerinde durulmasını, fedekarlık mesleği olduğunun bilinmesini daha çok önemsiyoruz. Öğretmenlik adına söylenecek çok fazla sözler var ama onu bir güne hapsetmenin doğru olmadığını yineliyorum. Yıllardır vurguladığımız öğretmenin bir meslek kanununun halen olmaması içimizde kanayan bir yaradır. Önceki gün akşam sayın cumhurbaşkanımız konuşmalarında 2022 yılı için meslek kanununun çıkarılacağının sözünü verdi. Bu söylemi çok önemsiyoruz ama sözlerin icraata geçirilmesini çok daha önemsiyoruz. Öğretmenin sadece sözde değil hak ettiği yere kavuşması noktasında hem meslek kanununun hem de 3600 ek göstergenin çok önemli olduğunu belirtiyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi