Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat yaptığı açıklama ile 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.

Pulat açıklamasında, “Öğretmenlerimiz ; büyük bir fedakarlık örneği göstererek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmenin gayreti içerisinde görev yapıyorlar, bu üstün gayret ve fedakarlık için öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır” diyerek şunları söyledi:

“Sizler sadece bir çocuğa değil, bir milletin geleceğine de yön veriyor, yaşama ışık tutuyorsunuz. Sizlerin sağlıklı, mutlu ve huzurlu olması bir milletin geleceğinin de garanti altında olması demektir.

Eğitimsiz ve öğretmensiz toplumların ”ulus” olamayacağı gerçeğinde, insanlığın her çağda, her türlü bilgisizlikten kurtararak bilim yolunda ilerleyebilmesi de ancak öğretmenlerimizin sayesinde mümkün olabilmiştir.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” veciz sözü sanırım başka hiçbir söze gerek bırakmamaktadır.

Bu gün vesilesi ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, sadece bir harf değil, alfabe öğreten, okuma yazma öğreten, hakkı öğreten, hukuku öğreten, cumhuriyetin ne olduğunu öğreten öğretmenlerimize saygılarımızı sunuyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi