Zafer Partisi Zonguldak İl Başkanı Oğuzhan Turhan yaptığı açıklamada, “Ülkemizin geleceği ve teminatı olan gençlerimizi emanet ettiğimiz, milletimizin fedakarlık abidesi olan değerli öğretmenlerimize en derin şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Turhan açıklamasında, “Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Türk öğretmeni, yurdumuzun en ücra köşelerinde, fedakârca çalışmakta, güçlüklerle mücadele etmekte, oradaki vatandaşlarımıza yeni ufuklar açmak için çaba harcamaktadır” diyerek şunları söyledi:

“Öğretmenlerimizi sosyal ve ekonomik yönden güçlendirmeyi, onlara huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamayı mutlaka yerine getirilmesi gerekli milli ve zevkli bir görev, en büyük erdem sayıyoruz.

Öğretmenlerimizin sorunlarına köklü ve kalıcı çözümler üretilmedikçe eğitim-öğretim alanında başarılı olunamayacağı da bir gerçektir. Öğrenmeye muhtaç olan insan hayata gözlerini açtığı ilk andan itibaren öğretmene ihtiyaç duyar.

Öğretmenlerimiz en başta bilgisiyle öğreten, tecrübesiyle öğütleyen, ileri görüşlülüğüyle yol gösteren, aynı zamanda en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı geleceği özveriyle hazırlayan sorumluluk sahibi kişilerdir. Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen çökmeye mahkum olur, daima geride kalır ve nihayetinde canlılık emarelerini kaybeder.

Bir milletin yürütücü gücü olan öğretmenlerin toplumsal hayattaki önemini Baş öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.' Veciz sözüyle dile getirmiştir. Bu vesile ile geleceğin büyük Türkiye’sinin mimarları olan öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutluyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi