İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, “Kamuoyunca bilindiği üzere ferdi olarak cüzi bir cayma bedeli ödeyen kişiler daha fazla promosyon veren bankalara maaş geçişi yaptı veya yapıyor. Ekonomi bunu gerektiriyor” dedi.

Erkmen açıklamasında, “Öğretmen arkadaşlarımız ve Milli Eğitim çalışanlarımız da İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gelecek açıklamayı merakla bekliyorlar” diyerek şunları söyledi:

“Bu açıdan kurumsal olarak bankalarla yürürlükte olan promosyon anlaşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de kendilerinden yana tavır alıp, promosyonlarının güncellenmesini istiyorlar. Özellikle okulların yeni açıldığı dönemde sağlıklı bir eğitim ve öğretim yapılabilmesi açısından öğretmen arkadaşlarımızın ve Milli Eğitim çalışanlarının kafalarının rahatlatılması gerekiyor. Her geçen gün hayatın, geçinmenin pahalılaştığı ortamda promosyonların güncellenmesi şart. Daha önce 4 yıllık olarak imzalanan ve kişi başı 6250 TL civarında olan Zonguldak promosyon miktarı günümüz koşullarında komik kalmıştır. Diğer şehirleri kıyasladığımızda da önceden yapılan anlaşmanın arkadaşlarımızın aleyhine olduğu açıkça görülüyor.

Basına yansıdığı üzere Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü 3 yıl için imzalanan ve 7600 TL alınan promosyonu iptal ederek 3 yıl için 22 bin TL ye, Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü yine 3 yıllık 6800 TL olan anlaşmayı iptal ederek aynı süre için 23.406 TL ye (kişi başı) yeni sözleşme yapmışlardır.

Biz aynı duyarlılığın Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğünce gösterileceğine, öğretmen arkadaşlarımızın mağduriyetine yol açan eski anlaşmanın iptal edilerek, oluşan yeni şartlarda güncelleme yaparak personel başına emsal olan (Siirt, Kahramanmaraş gibi) yenilenen ücretlerden aşağı olmamak kaydıyla yeni bir promosyon anlaşması yapacağına inanıyor, acilen bu konunun çözümlenmesini diliyor, öğretmen arkadaşlarımız adına bu isteğimizin ivedilikle ele alınmasını talep ediyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi