Cumhuriyet Halk Partisi İl Sekreteri Serpil Akçin yaptığı açıklamada, “Bugün ülkenin her yerinde 3600 Ek Gösterge hakkı için yıllardır bekleyen, milyonlarca memurumuzun sesi olmak için buradayız” dedi.

Madenci Anıtında düzenlenen ve ülke genelinde aynı saatte yapılan açıklamaya, CHP İl Başkanı Murat Pulat, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, ADD Başkanı Nazan Papila, KESK Dönem sözcüsü ve Tüm Bel Sen Şube Başkanı İsmail Sefertaş, CHP’li bazı il genel ve belediye meclis üyeleri, İYİ Parti il başkan yardımcısı Ekrem Güllüdağ ve partililerin katılırken, CHP İl Sekreteri Serpil Dilek Akçin açıklamasında, “Ömrünün yarısını devletine hizmet etmekle geçiren memurlarımız, hanlar hamamlar, yazlık kışlık saraylar, lüks otomobiller veya uçaklar değil, yalnızca bir nebze olsun insanca yaşayabileceği ücrete sahip olmak için 3600 ek gösterge talebinde bulunuyor” diyerek şunları söyledi:

“Ne yazık ki, AKP iktidarı seçim dönemlerinde, altı bir türlü dolmayan, vaatten öteye gitmeyen müjdelerle insanlarımızın geçim dertleri üzerinden oy devşirmeye, gündem değiştirmeye çalışmaya devam ediyor.AKP’nin Seçim Beyannamesinde bile yer almayan, yalnızca lafla taahhüt ettiği 3600 ek gösterge ile ilgili Genel Seçimlerin üzerinden tam 39 ay geçmesine rağmen hiçbir düzenleme yapılmadı.Milyonlarca memur artan enflasyonun, dövizin, borçların, ekonomik krizin, mutfak yangınlarının altında 39 ayda ezildikçe ezildi. Hemen her kesimde olduğu gibi 3600 Ek gösterge sözü verilen milyonlarca memurumuz da iktidar tarafından bir kez daha yüz üstü bırakıldı.

“3600 Ek gösterge”, çalıştıkça yoksullaşan, emekli olduğunda da açlık sınırı altında yaşamını sürdürmeye çalışan milyonlarca memurumuz için hayati önem taşıyor.

MEMURLAR GEÇİNEMİYOR

İktidara defalarca bu sorunun çözümü için yaptığımız çağrılar, iktidar tarafından hep kulak ardı edildi.

AKP Genel Başkanı her defasında “dünya 5’ten büyüktür” derken,5’li çeteye bugüne kadar 131 kez vergi indirimi yaptı. Yıllardır 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımız için soruyoruz, 5’li çete milyonlarca memurumuzdan daha mı büyüktür?

Biliyoruz ki, ülkemizin kaynakları memurlarımızın 3600 Ek gösterge hakkının karşılanması için fazlasıyla yeterli.Bu kaynakların halka aktarılmaması ise bilinçli bir tercihtir.

Bu ülkenin namuslu dürüst ahlaklı memurları çalışmaları karşılığında hakkı olanı istiyorken İktidar yine bir sonraki seçimde 3600 ek göstergeyi müjde diye duyuracak.

Her yıl 3600 Ek gösterge hakkı için oyalanan, hayalleri suya düşürülen memurlarımız, iktidarın samimiyetine güvenmiyor.Milyonlarca memur 3600 Ek gösterge hakkı için, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını bekliyor.İktidarımızda, yıllardır sözde vaatlerle ve içi boş müjdelerle bekletilen;Öğretmenlerimizin, tüm Sağlık Çalışanlarımızın, Polislerimizin, Din Görevlilerimizin, İnfaz Koruma Memurlarımızın, 3600 Ek gösterge talebini derhal hayata geçireceğiz.İktidarın yıllardır yaptığı umut tacirliğine, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında son vereceğiz”

Madenci Anıtında yapılan açıklamanın ardından CHP İl Örgütü tarafından Gazipaşa’da Vergi Dairesi önünde konuyla ilgili bildiri dağıtıldı. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi