Milli Yol Partisi Zonguldak İl Başkanlığı 1. Olağan kongresinde başkanlığa Cemal Demircioğlu seçildi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen kongreye; Milli Yol Partisi Genel İdari Kurul üyesi Taner Yıldırım, İl Başkanı Cemal Demircioğlu, Merkez ilçe Başkanı Levent Bahadır, Alaplı ilçe Başkanı Sabahattin Şen, Ereğli ilçe Başkanı Yusuf Kağan Yılmaz, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Eğitim Bir-Sen yöneticisi Sadettin Dede, Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör, Cansuyu Derneği İl Temsilcisi Samet Güngör ve partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kongrenin divan heyeti Taner Yıldırım, Turabi Çelik, Ferhat Avcı tarafından oluştu.

DEMİRCİOĞLU: ADALET YALNIZ BİR PARTİNİN DEĞİL BÜTÜN MİLLETİNDİR

Milli Yol Partisi Zonguldak İl Başkanlığı 1. Olağan kongresinin açılış konuşmasını yapan Cemal Demircioğlu: “Bizler iş dedik, aş dedik, üretim, yatırım, istihdam dedik. Peki bunlar nasıl olacak. Adaletle, liyakatla, süreli siyasetle, üretimle olacak. Adalet nasıl olacak; Adalet yalnız bir partinin değil bütün milletindir. Milletin gönlünde yaşayan bir kuvvettir. Her zaman tarafsız kalması ve bağımsız olmasına saygı gösterilmesi gereken bir değerdir. Liyakat nasıl olacak; Demokrasi ile yönetilen ülkelerin kamu idarelerinde iki temel kurum vardır. Birisi halkın iradesi ile meydana gelen siyaset, diğeri liyakat esasına göre istihdam edilen ve atanan hiyerarşi düzene sahip bürokrasidir. Bürokrasi devamlıdır ve devletin hafızasıdır. Siyaset ise seçimle gelen, seçimle giden iç ve dış politikalarda nihai kararı veren organdır. Bir devlette bürokrasi ne kadar uyumlu çalışıyorsa ve devletin hafızasını ne kadar iyi kullanıyorsa orada devlet mekanizması uyumlu çalışır. Hata yapma oranı azalır. Büyük ve güçlü devletlerde durum böyledir.

DEMİRCİOĞLU: İLKELER VE ÜLKÜLERLE YOLA ÇIKTIK

Gelişmenin, kalkınmanın temeli kuvvetler ayrılığı, fikir hürriyeti, süreli siyaset, dürüst siyasetten geçer. Ülkemizde gençler fikirlerini açık bir şekilde söylemelidir. Düşünce daima gelişmeye açık tutulmalıdır. Bunun için devleti yönetenler dürüst, esnek müsamaha ile hareket etmelidir. Düşüncenin önü daima açık tutulmalıdır. Biz ilkelerle bu ülkülerle yola çıktık. Bize soruyorlar; “hangi ittifakta yer alıyorsunuz” diye Biz ittifakımızı yüce Türk milleti ile yaptık. Turan coğrafyası ile yaptık, Kızılelma ile yaptık. Bizler şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşlarıyız. Genel başkanımız Remzi Çayır, amblemimiz Hilal içinde Anka Kuşu. Anka Kuşu Milli birliğin sembolüdür. Bu birlik güçlü devlet, adil yönetim, içte ve dışta güveni sağlamalı, insanların karnını doyurmalı, vatandaşı refah içinde yaşatmalıdır” dedi.

YILDIRIM: MİLLETİN DERDİNİ VE ÜLKE SORUNLARINI İHMAL EDİYORLAR

Milli Yol Partisi Genel İdari Kurul üyesi Taner Yıldırım ise şunları söyledi: 14 Ocak 2022 tarihinde kurduğumuz Milli Yol Partisi çok kısa zamanda teşkilatlanarak ülkemizde en hızlı yapılanan parti olarak tarihe geçecek. Genel seçimlere katılma sürecini tamamlayabilmek için kongremiz aceleye geldi. Diyorlar ki bu kadar parti varken neden yeni parti kurma ihtiyacı duydunuz! Bu partiler milletimizin ve memleketimizin ihtiyacını karşılamayacağını düşündüğümüz için parti kurma ihtiyacını duyduk. Partiler milletin ihtiyacını karşılamak için değil, kendilerine makam ve mevki elde etme aracı olmaktan çıkarmak; eşe, dosta, yandaşa iş ihale elde etme yeri olmaktan çıkarmak, adalet, liyakat, üretim ve ahlak esaslarını tahsis etmek için bu hareketi başlattık. Mevcut olan bu partilerin içi kaynamakta, çekişme ve rekabetten, ayak kaydırma, bir birlerine operasyon çekme işler ile uğraşmaktan milletin derdini ve ülke sorunlarını ihmal etmekteler.”

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde Milli Yol Partisi Zonguldak İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: İl Başkanı Cemal Demircioğlu. Yönetim kurulu; Abdul Taner Yıldırım, Ferhat Avcı, Muhsin Aydınlı, Yasin Kır, Mehmet Ateş, Şükrü Güner, Kemal Çakar, Ercan Adibaş, Huriye Emen, Ahmet Aydın Koç. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi