Milliyetçi Hareket Partisinin Zonguldak İl Kongresi tartışmalı bir şekilde başlarken, iki adayın yarışacağı kongrede, Niyazi Kıransoy’un tüzük gereği Divan Kurulu listesi kabul edilmeyince, Kıransoy ve ekibi salonu terk etti. Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda mevcut il başkanı Varol Demirköse ve yönetimi seçildi.

Alaborina Restoranda gerçekleştirilen kongreye, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MHP Genel İdare Kurulu üyesi Murat Kotra, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ve başkan yardımcıları Ömer Gülay ve Kadir Habipoğlu, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, ilçe başkanları, MHP il başkan adayı Niyazi Kıransoy, Kamu Sen İl Başkanı Mithat Bağcı, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Türkan Özdemir, MHP eski il kadın kolları başkanı Mevlüde Yalçıner, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Türk Büro Sen Şube Başkanı Köksal Tunçtürk, Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuzhan Yıldırım ile, misafirler delegeler ve partililer katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Divan Başkanlığı seçimi öncesinde Erkan Haberal başkanlığında divan kurulu ile Süleyman Yıldırım başkanlığında divan kurulu isimleri verilirken, açık oylama ile yapılacak oylama İl Başkan adayı Niyazi Kıransoy tarafından yapılan uyarı ile tüzük gereği divan başkanlığının seçimleri gizli oyla yapılması gerektiğini söylemesinin ardından kongreye yaklaşık 1 saat ara verildi.

Verilen aranın ardından MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal yaptığı konuşmada, Tüzük gereği Niyazi Kıransoy’un Divan Kurulu listesinin kabul edilmediğini söylemesi üzerine, Kıransoy ve ekibi ile Haberal arasında sözlü tartışma yaşandı. Ardından Niyazi Kıransoy ve ekibi salonu terk etti.

MHP İl Başkan adayı Niyazi Kıransoy, kongre salonu dışında yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar oynanan oyunların finalini Erkan Haberal yapmıştır. İşi oldu bittiye getirmiştir. Burada daha kötü olaylar olmaması için arkadaşlarımızı topladık, buradan ayrılıyoruz. Bu kongre geçersizdir. Hukukî değildir. Burada seçilen yönetim Zonguldak'ta MHP'yi yönetemez. Bunun sonrasında bizi ihraç etmeye başvuracaklar. Biz baskıyla, tehditle korkutulacak insanlar değiliz. Ülkümüz göklerde sancak, Allah'ın huzurunda eğiliriz biz ancak” diye konuştu.

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, kongrede, Türkiye meseleleri ve parti çalışmaları ile ilgili açıklama yapmasının ardından Divandaki yerini aldı.

Ardından MHP faaliyet ve denetim kurulu raporları okunarak kabul edildi. MHP İl Başkanı adayı Varol Demirköse de, kongrede kısa bir konuşma yapmasının ardından Divan Başkanı Erkan Haberal görevini İl seçim kuruluna devretti.

Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda MHP İl Başkanlığına Varol Demirköse seçilirken, yönetim kuruluna ise, Kadir Abasız, Hüseyin Edebal, Cevdet Balçık, Mustafa Öztürk, Ercan Alaca, Hasan Kara, Bilge Keskin, Saruhan Çınar, Serdar Yaralı, Mevlüde Yalçıner, Öner Uysal, Türkan Özdemir, Alim Kalıncı, Kemal Yazıcı, Yıldırım Ataman, Halil İbrahim Uzun, Muhammet Tarkan Erenel, Atilla Tarık Semiz, Yakup Yıldırım, Ali Toprak, Erdal Şahin, Abdullah Bekar, Ali Yıldırım, Çetin Çelik, Mustafa Özcan, Yaşar Aksu, Ertuğrul Atabay, Kenan Dursunlar ve Recep Ünlü seçildiler.

MHP İl Disiplin Kuruluna, Engin Karakoca, Murat Altunkaya, Gündüz Torlak, Kemal Baki, Sedat Avcı, Hakkı Ayvacık, Telat Hamzaçebi, Üst  Kurul delegeliğine ise, İlkay Varol Demirköse, Erol Kaptan, Erol Oktay, Ersin Akyüz, Muhammet Özdemir, Rahman Demirtürk, Sezgin Karademir, Süleyman Erbay ve Vedat Savaş seçildiler.

Kongrede MHP Genel İdare Kurulu üyesi Murat Kotra, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kongreye gönderdiği mesajını okudu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi