Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Murat Kotra, araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’e, Zonguldak’ta yılın eylül ayında divan başkanlıklarını yapacağı partilerinin  olağan kongreleri öncesi  çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gazeteci O.A :  “Bu yılın eylül ayı içinde Zonguldak’ta önce ilçeler, daha sonrasında da MHP İl Başkanlığı Kongresi yapılacak, bu konuda MHP Genel Merkezi’nin tutumu ve talimatları nelerdir?”

‘’KONGRELERDE SOSYAL MESAFEYE UYULACAK’’

MYK Üyesi MURAT KOTRA: “ Kongreler, seyircisiz bir şekilde ve sadece hazirun listesinde adı bulunan delegelerin katılımıyla gerçekleştirilecektir.  Maske, temizlik ve sosyal mesafe kuralı kesinlikle hassasiyetle uygulanacaktır. İlçe kongrelerinin gerçekleşeceği alanlar dezenfekte edilecek, girişlerde el dezenfektanları bulundurulacaktır. Kongrelerin gerçekleşeceği alan girişlerinde ateş ölçer ile delegelerin ateşleri ölçülerek, her birine maske temin edilecektir. Delegelerin salon içinde sosyal mesafe kurallarına uygun biçimde maske ile yer almaları sağlanacaktır. Oy kullanma işlemi sırayla yapılacak, delegeler oy kullanma işleminden sonra sandık başında beklemeyeceklerdir.”

Gazeteci O.A : “Tedbirler çok güzel, ancak ben bu sefer kitabın ortasından sorayım. Adaylıklar?”

‘’KONGRELER TEK LİSTEYLE YAPILACAK’’

MYK Üyesi MURAT KOTRA:  “MHP’nin Türk siyasetinde oynadığı başat ve birleştirici rolün ve katkıda bulunduğu toplumsal barışın sürdürülmesi açısından, kongre sürecinde birlik ve beraberlik havasını yansıtan bir atmosferin teneffüs edilmesi elzemdir. Şu günlerde partimizden beklenen ve aranan birliktelik havasını, dayanışma ruhunu aksettirecek en uygun vasıta, bilhassa ilçe kongrelerinin ‘’Tek Ses Yek Yürek Tek Bilek’’ hâlinde gerçekleştirilmesidir. Bilindiği gibi aynı gerekçelerle kurultay sloganımız “İstiklal İçin Birlik, İstikbal İçin Dirlik’’ olarak belirlenmiş ve bu konsepte bir de ‘’Kazanan Türkiye Olacak’’ mottosu eklenmiştir. O itibarla ilçe kongrelerine genel merkezimizden onayı alınan dava arkadaşlarımızla tek liste hâlinde gidilecek, birlik ve bütünlüğümüz adına başkaca aday çıkarılmayacaktır”

Gazeteci O.A : “Genel Merkezin aldığı karara rağmen aday olmak isteyen olursa?”

‘’MHP ÇINARDIR’’

MYK Üyesi M.K : “Ülkücüler Genel Merkezimizin aldığı karara uyarlar, (emredersiniz) der, gereğini yaparlar. Biz bir siyasi partiden çok daha fazlasıyız. MHP gelenekleri, töresi olan bir çınardır”

Gazeteci O.A : “Peki sosyal medya hesabında MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olduğu şeklinde açıklama yapan Murat Uslu isimli kişi var, ne diyeceksiniz?”

MYK Üyesi M.K : “Ben görmedim”

Gazeteci O.A : “Son zamanlarda, özellikle sosyal medya ve basında MHP İl Başkanı  Varol Demirköse ile ilgili yazılanlar için ne söylemek isterseniz?”

‘’PARTİMİZE SOSYAL MEDYADAN İSTİKAMET ÇİZİLEMEZ’’

MYK Üyesi M.K : “Bu yaşanan hadiselerin muhatabı Varol Demirköse’nin şahsı değildir!

MHP Zonguldak İl Başkanlığı makamı tüzel kişiliktir ve Genel Başkanı temsil eder. Teşkilatın tartışılacağı yer, sosyal medya değildir! Ülkücülükte usül, gusül gibidir. Ülkücüyüm diyen dikkatli olmalı, bu dava sadece senin benim değil, beş bin yıllık kutlu davadır. Biz ölürüz dava ebed müddettir. Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir. Kim yanlış yapıyor, uyarılara rağmen yanlışta ısrar ediyorsa, tüzük hükümleri gereğince de cevaplarını alacaklar, bundan da emin olsunlar ki ben yazdım çizdim diye bir şey yok. Milliyetçi Hareket Partisi’nde disiplin olmazsa olmazdır, bizim partimize sosyal medyadan istikamet çizilemez”

Gazeteci O.A : “Sayın Başkan, Zonguldaklısınız, kulağınıza gelmiştir, duymadım derseniz de pek inandırıcı olmaz. İleriki dönemde milletvekilliği düşünceniz var mı çünkü sosyal medyada bunların yazıldığını biz gördük, siz de görmüşsünüzdür, düşünceleriniz nelerdir?”

‘’LİDERİNE TESLİM OLMUŞ ÜLKÜCÜYÜM’’

MYK Üyesi M.K : “Milliyetçi Hareket Partisi’nde hesaplar tutmaz, nasibinde ne varsa onu yaşarsın. Ben, 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde İstanbul 2. Bölge’den 4. sıra milletvekili adayı oldum. Allah’a hamd olsun, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 50. kuruluş yılında Liderimiz, Genel Başkanımız, Sayın Devlet Bahçeli bana MYK Üyesi olma şerefini yaşattı. Bu benim için 51 yıllık yaşantımın en büyük şeref nişanesidir, ben liderine tam teslim olmuş bir Ülkücüyüm. Bu yazıların, bu dedikoduların niçin çıkarıldığını bilecek kadar da tecrübe sahibi bir teşkilat mensubuyum, teşkilatçıyım. Lafın sözün peşine düşmem, 2023 yılında yapılacak olan seçimler için bugünden birileri bir şeyler konuşuyorsa, o işte art niyet vardır. Kimler tarafından da çıkarıldığını biliyorum, saf değilim, çok dinlerim az konuşurum, ama çok bilirim ki biz Türkiye’de teşkilatız. Ben Liderimin baktığı yerden bakar, talimatı alır, önünü arkasını hesap etmeden gereğini yaparım”

Gazeteci O.A : “Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?”

‘’KONGRELERİMİZ BİZİM TOYLARIMIZDIR’’

MYK Üyesi M.K : “Kongrelerimiz bizim Toylarımızdır. Kardeşçe birlik beraberlik içinde kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Eylül de Zonguldak’ta olacağım. Teşkilat mensuplarımızla bir araya geleceğim Zonguldak Valimizi, Zonguldak Belediye Başkanımızı, Zonguldak Emniyet Müdürümüzü ve basın mensuplarımızı ziyaret edeceğim, size de uğrar çayınızı içerim. Zonguldak’a çok selamlar”

Editör: Haber Merkezi