Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, 16 Şubat 2020 tarihinde yapacakları kongrede aday olduğunu açıkladı.

CHP Genel Merkezi kongreler sürecinde hiçbir aday için ‘bizim adayımız’ demez adaylar arasında ayrımcılık yapmaz diyen Güney, “Genel Merkez hiç kimseye ‘şu adayla kongreye gidiyoruz’ diye bir şey söylemez. Bakıyoruz Zonguldak’ta halen bunun sansasyonları devam ediyor. Ben mevcut il başkanıyım ve il başkanı olarak tekrar adaylığımı koyuyorum. Ben sayın milletvekilleriyle bir görüşme yapmadım. Onlar mevcut adaylar içerisinde ki görüşlerini kimle paylaşır onu da bilmem. Ama ben kendi anlamımda örgütümün bütün kademelerindeki ilçe başkanlarıma aday olduğumu açıkladım” dedi.

Kendisinin örgütten gelen bir kişi olduğunu ve örgütle çalışmayı sevdiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

KONGRELER DEMOKRATİK YARIŞTIR

“İlçe kongrelerimizi bitirdik 16 Şubat’ta il kongremizi gerçekleştireceğiz. İl kongremizin ardından Mart sonu büyük kurultayımızı yapacağız. 16 Şubat 2020 tarihinde yapacağımız kongrede bende adayım. Aday olmak isteyen arkadaşlarımız şuanda dolaşıyorlar. Son olarak Turhan Oral arkadaşımız aday olduğunu açıkladı. Bu demokratik bir yarıştır. Tüm adaylar Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar yürüyüşüne ortak olmak için bütün enerjilerini harcayan arkadaşlarımdır. Biz bütün arkadaşlarımızla kol kola partimizi en iyi yere getirmek için çaba sarf eden insanlarız. Bu nedenle kongremizi demokrasi şöleni içerisinde yapacağız.

FİKİRLERİMİZİ AÇIK VE NET ORTAYA KOYDUK

Tüm arkadaşların bir fikri vardır ve parti anlamında yapacağı icraatlar olacaktır. Ben, ekibim ve arkadaşlarımla beraber Zonguldak’ta genel seçimlerde 2 milletvekili, yerelde de 11 tane belediye aldık. Yereldeki noktada bizim dediğimiz 3 tane aday arkadaşımızın isimleri onaylansaydı o zaman kazandığımız belediye sayısı 14 olabilirdi maalesef Zonguldak, Kilimli ve Kozlu’yu kaybettik. Ama biz fikirlerimizi açık ve net olarak ortaya koyduk. Ben örgütten gelen bir kişiyim, örgütü iyi biliyorum ve örgütle çalışmayı seviyorum. Ben çalışma anlamında 7 gün 24 saat partim adına yapacağım çalışmaları aksatmam ve yapılacak çalışmaların içerisinde olurum.

PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ

Eğer kongremizi kazanırsam ilk önce kırsal kesimlerdeki projelerimizi hayata geçireceğim. Bu doğrultuda da yönetim oluşturacağız. İnşallah Zonguldak’ta 2023 veya olası bir erken seçimde milletvekili sayımızı artıracağız ve partimizi iyi bir noktaya getireceğiz. Partimizde hareketlilik başladı. Cumartesi günü gençlik kollarıyla beraber kahvaltı yapacağız. Gençlik kollarımıza katılımlar yüksek ve tam anlamıyla gençlik kollarımızı faaliyete geçiriyoruz. Bir aksilik olmazsa partimizin gençlik kolları genel başkanı da kahvaltı etkinliğimize katılacaklar. İl Başkanlığımız, ilçe başkanlıklarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve üyelerimizle beraber partimizi iktidara taşıyacağız.

MİLLETVEKİLLERİMİZLE GÖRÜŞMEDİM İLÇE BAŞKANLARIMA ADAY OLDUĞUMU AÇIKLADIM

Genel Başkanımızın kongrelerimizi tek adayla yapalım söylemi özellikle büyük şehirler içindir. Genel Merkez hiç kimseye ‘şu adayla kongreye gidiyoruz’ diye bir şey söylemez. Bakıyoruz Zonguldak’ta halen bunun sansasyonları devam ediyor. Ben mevcut il başkanıyım ve il başkanı olarak tekrar adaylığımı koyuyorum. Benim genel merkezimizle olan ilişkilerim iyidir. Ben Sayın Genel Başkanıma, yönetimine, başkan yardımcılarına bağlı bir kişiyim. Kurumsal kimliğimize yapılan bu hamleye açık ve net Zonguldak’tan tavrımı koydum ve sayın genel başkanımın yanında oldum. Cumhuriyet Halk Partisine yapılacak tüm hamlelerde sayın genel başkanımla beraber bu işe devam ederim ve inşallah Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarını zenginleştirerek iktidara getiririz. Ben sayın milletvekilleriyle bir görüşme yapmadım. Onlar mevcut adaylar içerisinde ki görüşlerini kimle paylaşır onu da bilmem. Ama ben kendi anlamımda örgütümün bütün kademelerindeki ilçe başkanlarıma aday olduğumu açıkladım.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi