Memur, memur emeklisi ile SSK ve Bağkur emeklilerine yapılan zamları değerlendiren İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, zamların kimseyi tatmin etmediğini söyledi.

1 Ocak’ta neredeyse yüzde 150’ye varan elektrik zamları geldi diyen Erkmen; “İşyerlerinin elektrik faturalarına yüzde 100 zam geldi. Şuanda 1000-2000 lira elektrik faturası gelen bir işyerine şimdi bunun iki katı fatura geldiğini düşündüğümüzde bu işletmeler ne yapacaklar” dedi.

Asgari ücrete yapılan zammın insanların eline geçmeden sıfırlandığını belirten İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, açıklamasına şöyle devam etti:

VATANDAŞ İKTİDARIN DOĞRU SÖYLEMEDİĞİNİ GÖRÜYOR

“Enflasyon rakamları açıklandı bir taraftan da memur, memur emeklisi ile SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zamları açıklandı. Zamlara baktığımız zaman verilen bir miktarın olduğunu görüyoruz ama şunu unutmayalım ki yüzde 36 gibi sadece istatistik kurumunun belirlemiş olduğu çarşı-pazardan çok farklı, insanların sahaya çıktıkları zaman hissettiklerinin çok çok altında bir enflasyon rakamının çıktığını herkes biliyor. Bu rakamlara bile şuanda baktığımızda verilenlerin bunlarla hemen hemen eşit olduğunu görüyoruz. Buda bize neyi gösteriyor; herhangi bir şekilde memurun, emeklinin yaşamında herhangi bir iyileştirme anlamında bir fark yaratılmadığını sadece geçmiştekinin telafisine göre bir artışın söz konusu olduğunu gösteriyor. Üstelik birde bunların içerisine 1 Ocak’ta gelen ve esas toplumu etkileyen elektrik, doğalgaz, ulaşım gibi çok önemli kalemlerdeki zamlarında enflasyon rakamlarının içerisinde yer almadığını görüyoruz. Bu bize şunu gösteriyor; Ocak ayının ilk haftasında yapılan zamlar zaten verilenleri götürmüştür. Siz bir taraftan yüzde 36 deyip gerçeğin çok altında bir rakam açıklayıp “insanların zararlarını karşıladım” diyorsunuz ama gerçeğin böyle olmadığını herkes çarşıya-pazara çıktığında veya evine gelen faturaları gördüğünde sizin doğru söylemediğinizi görüyor.

ELEKTRİĞE YÜZDE YÜZ ELLİYE YAKIN ZAM GELDİ

1 Ocak’ta neredeyse yüzde 150’ye varan elektrik zamları geldi. İşyerlerinin elektrik faturalarına yüzde 100 zam geldi. Şuanda 1000-2000 lira elektrik faturası gelen bir işyerine şimdi bunun iki katı fatura geldiğini düşündüğümüzde bu işletmeler ne yapacaklar. Zaten gelen faturayı ödeyemeyen bir hane halkı yeni zamlarla yeni faturaları nasıl ödeyecek. Her hecen gün insanlarımız için, emeklilerimiz, memurlarımız için hayat işin içinden çıkılmaz bir noktaya doğru gitmektedir. SSK ve Bağkur emeklilerine en ufak bir refah artışı verilmedi. Verilen şuan ki rakamlar ne memurları ne de emeklileri memnun etmemiştir. Biz hep şunu savunuyoruz; gerek memurken gerekse emekli olduktan sonra memur veya işçi olsun herkesin insanca yaşaması ve kimseye muhtaç olmadan hayatını idame ettirmesi gerekiyor. Şuanda 2500 liranın altında emekli maaşı kalmadı diye övünen iktidara sormak istiyoruz 2500 lirayla bugün nasıl geçinilebilir? Bin liranın altında kiranın olmadığı bir ortamda insanlarımız kiraya, elektriğe, doğalgaza aldığı bu maaşı verdikten sonra ne yitip ne içecekler? Bu maaşla nasıl geçinecekler? Laf olarak söylemek kolay ama işin gerçeğine indiğimiz zaman bu rakamların kimseyi tatmin etmediğini görüyoruz.

ASGARİ ÜCRET ELE GEÇMEDEN SIFIRLANDI

Asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı dendi ama o da daha insanların eline geçmedi Şubat ayının başında geçecek ve Şubat ayında insanların eline geçinceye kadar verilen miktarın hepsinin nerdeyse eridiğini ve verilen zamların sıfırlandığını görüyoruz. Bundan birkaç ay önce maden işçisi arkadaşlarımız toplu sözleşmede şu kadar zam aldık diye seviniyorlardı. Şimdi dönüp baktığımız zaman bizim maden işçisi arkadaşlarımızın eline geçen paranın o günkü sevinçlerinin günlük sevinç olduğunu görüyoruz. Çünkü gelinen noktada onların almış olduğu paranın da eridiğini görüyoruz. Bunu şundan söylüyorum; güncel olarak günü kurtarmak için belki bazı şeyleri daha iyimser tabloyla insanlara sunabilirsiniz. Ama şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki hayat gerçeklerle karşı karşıya. İnsanlar şuanda gerçeklerle yüz yüze. Onlar çarşıda-pazarda fatura evine geldiği zaman gerçekleri görüyor. İktidar ne kadar iyimser bir tablo çizse de, buna taraf olan gazetelerde zamları göstermese de, insanların duymaması için gayret sarfetsede sonuçta insanlar acı gerçeklerle karşı karşıya kalıyor.

İNSANLAR BU İKTİDARDAN KURTULMAK İSTİYOR

Sonuç itibariyle insanlarımız iktidarın notunu veriyor. İktidar her şeyin iyi gittiğini, insanların mutlu olduğunu düşünüyorsa sandığı getirsinler sandık sonrasında da insanlar kararlarını versin. Sizin politikalarınızı onaylayıp onaylamadığını da göstersin. Biz biran önce seçimin yapılmasını, sandığın milletin önüne getirilmesini ve insanlarımızın tercihlerini yapmasını istiyoruz. Biz şunu biliyoruz ki; şuanda millet ittifakı olarak gerek cumhurbaşkanlığında gerekse ülkeyi yönetim noktasında millet ittifakını oluşturan partiler olarak iyi bir sonuçla ayrılacaktır. Çünkü sahada dolaşan bizler halkın bu tercihlerini duyuyoruz. İnsanlar bir an önce kendilerini bu hale getiren iktidardan kurtulmak istiyor ve iktidara notunu vermiş durumda.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi