Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer, Milli Eğitim Bakanının açıklamasına rağmen Çaycuma Barbaros Kutlutaş Ortaokulunda velilerden para toplandığını iddia etti.

Kutayer; “Okulların her türlü ihtiyaçları için para gönderildiği söylenmesine rağmen Barbaros Kutlutaş Ortaokulunda boya ve temizlik adı altında öğrenci başına 150 TL toplanmaktadır” dedi.

Para ödemeyen velilere nasıl davranılıyor diyen Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer, açıklamasına şöyle devam etti:

MASA, BOYA, TEMİZLİK MALZEMESİ ADI ALTINDA PARA TOPLANIYOR

“21 Eylül 2022 tarihinde Çaycuma Barbaros Kutlutaş Ortaokulunda velilerden para istendiğine dair sosyal medyada paylaşımda bulundum. Paylaşımım haber sitelerinde haber yapılmıştır. Bir gün sonra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail Baş konu ile ilgilendiğini söylemişti bizde kendisine teşekkür ettik ve konuyu kapattık. Öncelikle şunu belirteyim ki halkımızın bize ilettiği sıkıntıları, sorunları dile getirdik getirmeye de devam edeceğiz. Sayın Bakanımızın “Okullarımızın her ihtiyacını karşılıyoruz velilerden para istenmeyecek” demesine rağmen Barbaros Kutlutaş Ortaokulunda velilerden ders masası, boya, temizlik adı altında para toplandığı hususu halkımız tarafından iletildiğinde bu duruma hassasiyetle yaklaşarak bunu sosyal medyamda paylaşmak istedim.

ÖĞRENCİ BAŞINA 150 TL TOPLANMAKTA

ekonomik olarak sıkıntılı ve zor günlerden geçiyoruz. Okulların her türlü ihtiyaçları için para gönderildiği söylenmesine rağmen Barbaros Kutlutaş Ortaokulunda boya ve temizlik adına öğrenci başına 150 TL toplanmaktadır. Ayrıca velilerden sıra takımı alınması için para toplanmış ve toplanmakta olduğu duyumları da gelmektedir. Durumun hassasiyetine binaen sayın valimizce de soruşturma başlatıldığını öğrenmiş bulunmaktayım. Sayın Valimize gerçeklerin ortaya çıkarılması adına açmış olduğu soruşturma için çok teşekkür ediyoruz. Ancak Valimizin bu hareketi bazılarını rahatsız etmiş ki basın açıklaması yapma gereği duymuşlar.

BU PARALAR OKUL AİLE BİRLİĞİNE YATTI MI?

Peki, öyleyse soruyoruz;

Velilerden boya ve temizlik parası için 150 TL neden istendi? Bu paraları neden veliler eliyle öğretmenler topladı? Bu paralar okul aile birliğine yattı mı? Sınıfların ortalama 25 kişi olduğunu varsayarsak 25×150= 3750 TL bir sınıf boyası için çok değil mi? Acaba artan paralar ne oldu? Satın alma işlemi için piyasa araştırması yapıldı mı? Para ödemeyen velilere nasıl davranılıyor? Okul müdürü Harun Toksoy tarafından ilgili mercilere hangi tarihte/tarihlerde bildirimde bulunuldu? İlgili mercilerce okulun iç boyası en son ne zaman yapıldı? İlgili mercilerce okula en son ne zaman kaç sıra takımı verildi? Velilere okula ne kadar sıra takımı aldırdı? Harun Toksoy'dan önce Barbaros Kutlutaş başarısız bir okul muydu? Toplanan paralar neden öğrenci velisinin İBAN’ına yatıyor? Daha birçok soruyu sıralayabiliriz.

KENDİSİNİ EĞİTİM CAMİASININ TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

Son olarak temsil ettikleri grubun ağırlığını taşıyamayan bir eğitimciye yakışmayan bir üslupla sarf edilen sözler ve açıklamalar liyakatsizliğin açığa vurmuş halini yansıtmaktadır. Bu duruma dair Hz. Mevlana'nın herkes tarafından bilinen sözü aklıma gelmesine rağmen kendi seviyesine inerek buradan bunu ifade etmek istemediğimi bildiriyor kendisini eğitim camiasının ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bizler Gelecek partisi olarak her zaman haksızlığın ve yanlışın karşısında olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi