Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, yaptığı açıklamada, “1868 yılında bir grup idealist hekim tarafından kurulan ve Atatürk tarafından "Kızılay " adı verilen derneğin ,1868 yılından bu yana insanlık adına ayrım gözetmeksizin ,tarafsızlık ve bağımsızlıkla yürüyen hayır kurumu niteliğinden eser bırakmayanlar yine sahneye çıktılar” dedi.
Uzun açıklamasında, “Kurban Bayramlarında, kurban derisinden tutun zekat ve fitrelerin ilk bağışlandığı yerlerden biri Kızılay olurdu.Kan bağışı istendiği zaman insanlar kuyruk olurdu” diyerek şunları söyledi:
“Şimdi ise iktidar yanlısı bir takım cemaat ve tarikatların elinde oyuncak edilmiş ,itibarsızlaştırılmış bir takım kişilerin arpalığı haline getirildi!!
Ülkemizde herşeyi yozlaştırdığınız gibi bu güzide yardım kuruluşunu bile artık ,yolsuzlukla, kavga gürültü ile ,kayyımlarla anılmasına sebep oluyorsunuz. 
Bir türlü doymuyorsunuz halkın iyi duygularla yaptığı yardımları dahi kendi çıkarlarınız ve  en kötüsü siyasi çıkarlarınız için kullanmaktan geri durmuyorsunuz. 
Nedir bu muhteremler ?Neyin kavgası bu?Neyin telâşıdır bu?
Düşün artık bu halkın yakasından ,rahat bırakın Kızılay'ı eski itibarlı günlerine geri dönsün, toplum vicdanını yaralamaktan vazgeçin” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi