Milliyetçi Hareket Partisi  Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erbay yaptığı açıklamada,”Türk Kızılay’ı Zonguldak Şubesi'ne yapılan atama ile başlayan süreci herkes gibi bizler de yakından izlemekteyiz” dedi.
Erbay  açıklamasında, “Türk Kızılay'ı tarih boyunca ayrım gözetmeksizin tarafsızlık, bağımsızlık ve insanlık ilkeleri çerçevesinde, hayır kurumu niteliğinde, birlik ve evrensellik ilkesinden hareketle çalışan bir yardım kuruluşudur” diyerek şunları söyledi:
“Yüz yılı aşkın bir süredir insanların acil ihtiyaçlarına hızır gibi yetişen bir kurum olan bu güzide kuruluşun tarafsızlığını ve saygınlığını korumak toplumun her ferdine düşen önemli bir görevdir. Bu manada Kızılay Zonguldak Şube Başkanlığı görevine atanmış olan Sayın Serap Elibol’u Zonguldak kamuoyu tarafından kısa sürede kabul ve destek görmüş bir isimdir. Ancak buranında kendi mecrasında yönetmelik ve kuralları gereği atanmanın ardından bir genel kurul yapması gerekmektedir. Böylesine güzide, böylesine Türk Milletinin ruhuyla özdeşleşmiş bir kurumun idari kadrolarının seçiminde sınırlı sayıdaki üye oylarından çok  sınırsız sayıda destek ve yardım toplayacağı toplumun, insanların genel kabulünü görmesi ve desteğini alması gerekmektedir. 
Kızılay seçimlerine yapılacağı söylenen siyasi! müdahalenin olacağına ihtimal vermiyoruz ve kuruma hiç bir zaman artı kazandırmayacağı açıkken bu manada yapılan kulis ve çalışmaları siyasi etiğe aykırı olarak görmekteyiz. Kızılay Genel Merkezi oldukça isabetli bir karar vererek Sayın Serap Elibol’a  bu görevi vermişken bu kararın arkasında durmak ve bu karara destek olmak en doğru davranış olacaktır”  (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi