Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Niyazi Kıransoy, yeni adıyla Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski adıyla Kız Meslek Lisesinin eğitim yuvası olduğunu okulun yıkılarak yerine otopark yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Yapımı devam eden 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesinin otopark sorunu nedeniyle bir taraftan okulun Anıtlar Kurulu tarafından tescillemesi diğer taraftan depreme dayanıklı mı değil mi diye araştırılması konularını değerlendiren Kıransoy, “Bu konuyu onur meselesi haline getirip başka mecralara çekmenin, bu konu üzerinden siyaset yapmanın anlamı yok. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz Bey prim elde etmeyi düşünüyor Ak Partili Milletvekilleri de bu konuyu başka bir siyasi mecraya çekmeye çalışıyor. Burası bir eğitim yuvasıdır ve Zonguldak’ın otoparktan daha önemli sorunları vardır” dedi.

Zonguldak’ta her şeyi hallettik şehirde hiçbir sorun yokmuş gibi hastane otoparkını tartışıyoruz diyen Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Niyazi Kıransoy, açıklamasına şöyle devam etti:

KIZ MESLEK LİSESİNİN YIKILMASINA KARŞIYIZ

“Biz başından beri eğitim yuvası olan Kız Meslek Lisesinin yıkılarak yerine otopark yapılmasına karşıyız. Bu konuyu onur meselesi haline getirip başka mecralara çekmenin, bu konu üzerinden siyaset yapmanın anlamı yok. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz Bey prim elde etmeyi düşünüyor Ak Partili Milletvekilleri de bu konuyu başka bir siyasi mecraya çekmeye çalışıyor. Burası bir eğitim yuvasıdır ve Zonguldak’ın otoparktan daha önemli sorunları vardır. Anıtlar Kurulu bilindiği gibi bir karar verdi ve okulu anıt statüsüne soktu şimdi “Depreme dayanıklı mıdır? Değil midir?” Soruları sorulmaya başladı. Bu soruyu soran arkadaşlara şunu demek istiyorum; Yıllardır o binada öğrencilere eğitim öğretim veriliyor. Bizlerde çocuklarımızı bu okula eğitim öğretim görmeleri adına gönderiyoruz. Kız Meslek Lisesi otopark konusu gündeme gelmeden önce depreme dayanıklıydı da şimdimi depreme dayanıklı değil? Bu insanlarımızla dalga geçmektir! Arkadaşlarımızı daha ciddi siyaset yapmaya davet ediyorum. Zonguldak’ın meselelerine çözüm üremek siyasetçilerin ana görevidir. Bu nedenle kolaylıkla çözülebilecek meseleleri siyasi rant için kullanmanın anlamı yok!

OKULLAR SİYASET YAPACAĞIMIZ MEKANLAR DEĞİL EĞİTİM YUVASIDIR

Zonguldak’ta işsizlik var, açlık var. Zonguldak’ta işsizlikten dolayı insanlarımız canlarını vermektedir. Bu konulara çözüm getirmeleri daha sağlıklı bir görev anlayışı olur. Bu şehirde yaşıyoruz ve bu şehrin önemli sorunları var. Zonguldak göç veriyor ve her geçen gün küçülüyor. Daha yaşanabilir bir Zonguldak için hep birlikte kolları sıvamamız gerekiyor. Eğitim yuvasını siyasi ranta çevirmeyin! Okullarımız siyaset yapacağımız mekanlar değil öğrencilerin eğitim yuvasıdır. Okul için Anıtlar Kurulu bir karar verdi şimdi depreme dayanıklı mıdır diye bir tartışma konusu açıldı. Ben de çocuklarını o okula gönderen vatandaşlarımız adına soruyorum; O zaman bu güne kadar bu konuda niye araştırma yapmadınız? Diğer okullarla ilgili de depreme dayanıklı mı değil mi diye araştırma yaptınız mı? Siyaset ciddi iştir bu konuyu da ciddiye almak gerekiyor. Arkadaşlarımızın bu konuyu daha ciddi bir şekilde değerlendireceğini umuyorum. Hastanenin aynı yere yapılması da ayrı bir tartışma konudur ama o konu artık bitmiştir Zonguldak bir fırsatı kaçırmıştır. Hastane yeriyle ilgili zamanında düzgün bir fikir birliği yapılmadığından ve sürecin yine siyasi kavgayla geçtiğinden o fırsatı kaçırdık. Hastane inşaatı o bölgede devam ediyor ve geri dönüşü yok.”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi