Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, basın mensuplarının katıldığı çay sohbeti toplantısı yaptı.

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun beraberinde Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, İl Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman ile birlikte bir kafede basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Zonguldak insanının ve Zonguldak’ta yaşayan kişilerin daha mutlu olması, bu şehri sevmesi için belediye başkanımız ve tüm teşkilatlarımızla uyum içinde çalışıyoruz diyen Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, konuşmasına şöyle devam etti:

TOSUN: “BELEDİYE BAŞKANIMIZ ŞEHRİMİZ İÇİN ÇALIŞIYOR”

“Zonguldak Belediyesini aldık belediye başkanımızda var gücüyle çalışıyor. Vatandaşlarımızdan dileğimiz birazcık sabırlı olmalarıdır. Sabrın sonunda Zonguldak’ta 10 yıldır yapılamayan birçok çalışma Ömer Selim Alan başkanımızla 5 yıllık dönemde bitmiş olacak. Hepimizin gayesi bu şehri daha yaşanabilir bir kent haline getirmek olmalı. İnsanların bir birini düşman olarak görmesine gerek yok, biz insanların bir birini sevmesini istiyoruz.

TOSUN: “KIZ MESLEK LİSESİ KONUSUNDA TARAFLARLA GÖRÜŞÜLÜR ORTAK YOL BULUNUR”

Kıymetli vekilimiz Kız Meslek Lisesinin yıkılmasıyla ilgili bir şeyler söylemiş. Bu konu konuşuluyor ama birden bire olacak işler değil. Kız Meslek Lisesi yıkılacak, kapanacak diye bir durum yok. Bu konuda taraflarla konuşulur ondan sonra ortak bir yol bulunur. O bölgede bir hastane yapılıyor. Burada yaşayan insanların daha güzel imkanlarla hizmet aldığı hastaneye ihtiyaçları var ve buraya 500 yataklı hastane yapıyoruz. Ama hemen oradaki okulu yıkıyoruz diye bir şey yok! Konunun artısına eksisine bakılarak ortak bir çözüm yolu bulunacak. Hastane inşaatı bitince orası çok yoğun bir bölge olacak ve orada Kız Meslek Lisesi değil birçok okul var. Kız Meslek Lisesine daha güzel bir okul yapılırsa yıkılabilir de yıkılmaya bilir de ama taraflarla görüşülecek. Milli Eğitim Bakanlığı Okulu yıkacak mı? Yeni bir okul yapılmasına izin verecek mi işin bu tarafı da var. Bir fikir ortaya atıldı insanlar tartışıyor. Ama bu fikrin ana teması o bölgeyi rahatlatmak. O hastaneden şehrin tamamında yaşayan 110 bin kişi faydalanacak.

TOSUN: “MİTHATPAŞA TÜNELİNDE 2020 YILINDA İKİ TÜP BİRLEŞECEK”

Mithatpaşa Tüneli inşaatını teşkilatlarımızla birlikte gezdik. 1 ve 2 Mithatpaşa Tünellerinde artık sona yaklaşılıyor. Tüplerin birleşmesi için tünellerin birinde 380 metre diğerinde 480 metre kalmış. Oradan çıkışta bulunan 2 tüpte bitmiş. Uzunkum tarafında tekrar tünel ve kavşak düzenlemesi için şantiye kuruluyor. Orada çalışma yapan müteahhit hızlı bir şekilde çalışıyor. Ödenek konusunda da sıkıntı yok. Tünel çalışmasında müthiş işler yapılmış. İnşallah 2020 senesinde 2 tüpte birleşmiş olacak. Ondan sonrada Kilimliye kadar yapılacak işlerde çok önemli.

Editör: Haber Merkezi