Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kilimli Sahil Yolunda trafik can ve mal güvenliği yönünden düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini söyleyerek sorunu bir kez daha Meclis gündemine taşıdı ve Karayollarıyla bir görüşme gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili olarak Meclise dün itibariyle bir kez daha soru önergesi verdiğini söyleyen Yavuzyılmaz, önergenin ardından ayrıca Karayolları 15. Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan ile görüştüğünü belirterek gelişmelere istinaden şu açıklamaları yaptı:

“Kilimli – Uzunkum arasındaki ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıran Kilimli Sahil Yolu, fırtınalardan gördüğü zararlar nedeniyle ulaşıma kapatılmış, yolun kısmi olarak da olsa açılabileceği yönündeki çağrılarımızın ardından tek taraflı bölünmüş yol olarak kullanıma açılmıştı. Ancak, geçici olarak hizmette olan sahil yolu 2018 yılında girişimlerimizin ardından gerçekleşen kısmi onarımın haricinde hiçbir bakıma tabi tutulmadı. Yolun genelinde ve özellikle tünel kısmında ışıklandırma olmadığı gibi, uyarıcı levhalar gelişi güzel sabitlenmiş, birçoğu eksik, mevcutlar eğik ve yerinden çıkmış durumda. Yolun bazı kesimlerinde hafriyat atıkları, etrafa saçılmış taşlar ve yolun kenarındaki kapağı olmayan mazgallar, çukurlar ve kirlilik adeta tehlikeye davetiye çıkartmaktadır.

Yoldaki güvenlik sorunları ve yolun tamamlanma süresi hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanına verdiğimiz yazılı soru önergesine 06.05.2020 tarihinde Bakanlıkça dönülen yanıtta; yolun yapımının yolun güzergâhında bulunan tünellerin yapım işlerinin tamamlanmasına bağlandığı, ilgili çalışmaların ardından bir bütün halinde 2021 yılı içeresinde hizmete açılacağı bildirilmişti. ‘Ancak güvenlik bekleyemez!’

Son olarak dün itibariyle tekrar bir soru önergesi ile ‘her ne kadar yolun yapımı, güzergâhı üzerinde bulunan diğer işlerle bir bütün halinde tamamlanmasına bağlansa da, o tarihe kadar açık olan kısmında, Trafik Kanun ve Yönetmeliklerine uygun olarak can ve mal güvenliği yönünden düzenlemeler yapılacak mı?’ diye sordum ve ayrıca konuyla ilgili Karayolları 15. Bölge Müdürünü arayarak talepte bulundum.  Yoldaki güvenlik sorunlarının bir an önce giderilmesi ve eksikliklerinin tamamlanması süreçlerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi