Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığının Eylül ayı il divan toplantısı Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. İl Divan toplantısına, İl Başkanı Burak Erol ilçe başkanları, kadın kolları ile partililer katıldı.

Saadet Partisi Eylül ayı il divan toplantısının açılışında konuşan İl Başkanı Burak Erol, Bülent Ecevit Üniversitesinin öğrenci sayısının azalması ve Zonguldak’tan ayrılan Karabük Üniversitesinin öğrenci sayısının devamlı arttığını dile getirdi.

Erol konuşmasında,”An itibariyle , her ay düzenli bir biçimde icra ettiğimiz bu toplantılarımızın Eylül ayı çalışmalarımızın değerlendirileceği ve ekim ayı çalışmalarının planlanacağı Eylül 2021 ayı il divan toplantımızın hayırlara ve Saadet Partimizin iktidarına vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum” diyerek şunları söyledi:

“Siyaset kadro ve ekip işidir. Siyaset yaptığı işi en iyi yapma sanatıdır . Siyaset Milletin bütün meselelerini dertlerini yüklenmek, milletin yolunu açmak sanatıdır .Siyasetçi topluma ve devletine karşı sevgisinin büyüklüğü oranında uzağı görür .Her siyasi aksiyonun arkasında milletin birliği ,beraberliği, gücü yani millet vardır. Milletler layık hale gelmeden , iyilik mücadelesinin muhtaç olduğu desteği,gayreti ve hayatiyeti göstermeden , millete dayanarak gerçekleştirilecek siyasi hamlelerde kimse büyük başarı kazanamaz .

Eleştirinin bizzat kendisi güçtür . Siyasi , kendi iradesiyle millete karşı siyasi sorumluluk yüklenmiş kimselerdir .Eleştirilerden şikayetçi olmayacak kimselerdir .Her meslekte olduğundan daha fazla siyeset sevgiyi gerektirir . Siyasi yozlaşma zaman içerisinde toplumun tüm kesimlerine yayılma özelliğini gösterir .Ekonomik yozlaşma , akademik yozlaşma ve diğerleri genellikle siyasi kural ve ve kurumların iyi oluşturulamamasından ve işlememesinden kaynaklanmaktadır . Siyasi Partilerin iktidara geldiklerinde kendi seçmenlerine ve destekleyenlerine ayrıcalık yapmasına siyasi kayırmacılık ve patronaj denir .

SİYASİ YOZLAŞMA

Kamusal kaynakların şahısların özeline kullanılması, Siyasilerin yeniden seçilebilmek amacıyla taraftarlarına ayrıcalık yapması, Siyasi iktidarın seçimleri tekrar kazanmak için seçim bölgelerine yatırımı artırması,Maddi menfaat karşılığında parti değiştirilmesi

Devlet bazında alınan kararların , kendi yakınlarına önceden haber verilerek menfaat sağlanması. Türkiye’de yolsuzluklara karşı ciddi bir hukuk mekanizması olmaması ve caydırıcı cezaların yetersizliği siyasette yozlaşmaya neden oluyor .TBMM ‘ni yılda 1 milyon kişi ziyaret etmektedir . Bunun nedeni vatandaşların bulundukları yerde sorunlarını çözememeleri veya sorunlarının anlatacak bir makam bulamamalarıdır . Vatandaş sorununu kendi bölgesindeki bürokratik yapı ile çözememektedir . Milletvekilleri daha çok vatandaşa iş bulma ve sağlık sorunları ile uğraşmaktadır .İşte bu noktada SAADET PARTİSİ kadrolarına ve zihniyetine ihtiyaç ortaya çıkmaktadır.

TEMİZ TOPLUM, TEMİZ SİYASET, DÜRÜST YÖNETİM

Güç ve iktidar adaletin emrinde olmalıdır . Adalet siyasetçinin güneşidir . Yanlış tartan , imtiyazlı tartan , zamanında tartamayan, geciken adalet , adalet değildir . Sorumlusu siyasettir. Siyasetin bahanesi yoktur, olamaz.

BEÜ KENTİMİZİN GÖZBEBEĞİ VE MARKASIDIR

Üniversiteler eğitime başlıyor lakin bir çok derin sorunla ve kronikleşmiş problemlerle karşı karşıyayız . Öğrencilerimizin barınma sorunu var , hayat pahalılığı sorunu var , geçim dertleri var . İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda öğrenci olmak da zor veli olmakta çok zor . Biz , bu hususu Zonguldak özelinde değerlendirmek istiyoruz .Beü kentimizin gözbebeği ve markasıdır . Bununla birlikte, ülkemizin tamamında bulunan üniversitelerde öğrenci sayısında düşme gerçekleşmiş.

2020 yılı faaliyet raporu sayfa 47, Bülent Ecevit üniversitesi öğrenci sayısı 2018 36,128 öğrenci 2019 yılı 34,405 öğrenci , 2020 34,416 öğrencimiz vardı. 2020 faaliyet raporu sayfa 44 , Karabük üniversitesi 2018 52,785 öğrenci , 2019 48,300 öğrenci , 2020 47,442 öğrenci mevcuttur .

Şimdi hadiseyi değerlendirelim. Şimdi bir vilayet düşünün 1995 yılında Zonguldak ilinden ayrılıp il olmuş . 2007 yılında bir üniversite kurulmuş. Zonguldak ilimizin üniversitesi 1992 yılında kurulmuş . Arada 15 yıllık bir zaman farkı var. Öğrenci sayısı farkı 15000-18000 bandında gerçekleşmiş . Bu kenti yöneten siyasi irade mensuplarının ve mahalli idare yöneticilerinin bu konu üzerinde derin bir tahlil yapması icap etmemiz mi ?

Biz kendilerine yardımcı olalım , birkaç madde ifade etmek istiyorum . Kent ile üniversite kucaklaşmasını sağlayamadınız . Esnaf ile öğrenci diyoloğunu gerçekleştiremediniz .Öğrenci için şehir merkezinde mekanlar oluşturamadınız .Öğrenci ve velilerinin tercih edeceği güvenli ve sosyal bir şehir haline getiremediniz . Halkımızın öğrenciye bakış açısını değiştiremediniz . Kesin bir cümle ile kenti yaşanabilir bir Zonguldak yapamadınız .

Bizim belediye yönetimimizde kent ve üniversite etle tırnak gibi olur . Bizim yönettiğimiz ülkede güvenlik ve asayiş sorunu olmaz. Bizim yönettiğimiz ülkede öğrenciler gelecek endişesi taşımaz. Bizim yönettiğimiz ülkede öğrenciyi kimse sömüremez .Şunu da ayrıca ifade etmek isterim . Bülent Ecevit Üniversitesi mensubu 8 öğrencimiz , Teknofest model uydu yarışmasında Türkiye birincisi oldu ve ödül aldılar. Kendilerini ve hocalarını tebrik ediyorum .Üniversite yönetimi akademik ve idari konularda üzerine düşeni yapacak . Bizlerde bu kentin tüm bileşenleri olarak Üniversitemize sahip çıkacağız . Geleceğimiz , Üniversitemiz açısından inşaalah daha parlak olur diye ümit ediyorum .

Bizler Saadet Partisi olarak Zonguldak il ve ilçe teşkilatlarımızla beraber kentin tüm sorunlarını analiz ederek çözüm önerilerimizi ortaya koymaya gayret ediyoruz . Önümüzdeki dönemde icra edilecek ilk Genel seçimlerde Zonguldak’lı hemşerilerimizden destek istiyoruz . Milletimizin desteği ile pozisyonunu güçlendirecek bir SAADET PARTİSİ mevcutta çözülemeyecek gibi duran bir çok sorunu hem çözecektir , hem de çözümüne katkı sunacaktır. Milletimizin teveccühü ile oy oranını artıran ve MeclisTe güçlü bir şekilde var olan SAADET PARTİSİ Yeniden Büyük Türkiye’nin kurulmasına öncülük edecektir . Refah seviyesini yükselteceğiz , gelişmiş ülkeler seviyesinde milli gelire sahip olacağız , şahsiyetli bir dış politika sergileyeceğiz , uydu değil lider ülke olacağız”

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol’un yaptığı açılış konuşmasının ardından İl Divan toplantısı basına kapalı olarak devam etti.(Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi