Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda, Milletvekili Seçim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri tamamlandı. 
Teklifle ilgili olarak TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, konuşmasında; “2016'da söylediğim gibi “yine evdeki hesabınız çarşıya uymayacak, yine kendi kazdığınız kuyuya kendiniz düşeceksiniz” dedi. 
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, konuşmasında şunları ifade etti;
MİLLET İTTİFAKINDAN KORKTUĞUNUZU GÖSTERİYOR
Eğer bir iktidar; Milletvekili Seçimi Kanunu'ndaki değişiklikleri, seçimlere 14 ay kala yapmaya çalışıyorsa, oyunun kurallarını, kendi çıkarına göre değiştirmeye çalışıyorsa, daha az oyla, daha çok milletvekili çıkarmaya çalışıyorsa, sandıkta alamadığı “millet iradesini”, “seçim kanunu oyunlarıyla” masa başında almaya çalışıyorsa, orada, iktidar açısından gerçekten “çok büyük bir sorun” var demektir. Bu tekliften de önümüzdeki ilk seçimde, “Cumhur İttifakı” açısından “çok büyük bir sorun olduğu” açıkça anlaşılmaktadır. Bu kanun teklifi, aslında bir “itiraftır”, bir “ikrardır”. Neyin ikrarıdır? "Tek adam rejimi"nin “dikiş tutmadığının, yürümediğinin ve çöktüğünün” ikrarıdır. Neyin ikrarıdır? İktidarın “küçük ortağının önümüzdeki ilk seçimde yüzde 10'luk barajı geçemeyeceğinin kabul edildiğinin” ikrarıdır. Neyin ikrarıdır? “Bizim için demokrasi, temsilde adalet, millet iradesi, sandık güvenliği hiç önemli değil, her şeyden önemli olan bizim iktidarımızın devam etmesidir”in” ikrarıdır. Neyin ikrarıdır? “Biz adil ve dürüst bir seçim yapmak istemiyoruz” dediğinizin ikrarıdır. Başka neyin ikrarıdır? "Millet İttifakı'ndan korkuyoruz"un ikrarıdır. Ama “korkunun ecele faydası yok” Bugüne kadar seçime kısa süre kala, seçim kanunlarıyla oynayarak, kendi lehine ama demokrasi aleyhine değişiklik yapan hiçbir iktidar başarılı olamadı, siz de başarılı olamayacaksınız.  Tarih tekerrürden ibarettir. 
2010 referandumunu hatırlatarak, “Kendi kazdığınız kuyuya düştünüz. Yine aynı şey gerçekleşecek, bunu görüyoruz. Bu yaptığınızla yine kendi kazdığınız kuyuya düşeceksiniz ama bunun faturasını çocuklarımız, torunlarımız, hepimiz ödeyeceğiz." demişim. İlerleyen zamanda bu öngörülerimiz gerçekleşti. 2018 yılında Ak Parti olarak Parlamentoda çoğunluğunuzu yitirdiniz. Tek başınıza kanun çıkaramaz hâle geldiniz.  Seçim değişikliği bumerang gibi iktidarı vuracak. Darbe döneminde bile değişmedi. 
SANDIKTA YENECEĞİZ
Cumhurbaşkanının yeniden aday olması hâlinde devlet olanaklarını kullanarak seçim kampanyası yürütmesini de sağlayacak düzenleme de son derece yanlış olmuştur. Vakit varken bundan da vazgeçmenizi öneririm. Çünkü devlet imkânlarını kullanan Cumhurbaşkanı adayını da biz yine sandıkta yeneceğiz ve son derece üzüleceksiniz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi