Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Zonguldak Şubeler Platformunu ziyaret etti.

Ziyarette KESK Şubeler Platformu adına Kaya ve beraberindeki heyete hoş geldiniz diyen Vacit Esen, “Bugün sendikamızda eski bir KESK üyesi ve genel başkanımızı milletvekili olarak ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Kamu emekçilerinin ve Türkiye’nin genel durumuyla ilgili sorunlarımızı kendisine aktaracağız” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise şunları ifade etti, “İki gündür 24 milletvekilimizle birlikte Zonguldak’tayız. Sahada çalışmalar yürüttük ve gördüğümüz tablo şu; Sadece mücadele eden, örgütlü olan emekçiler değil işçilerin, esnaflarında çok ciddi sorunları var. Özellikle kamu emekçilerinin yaşadığı sorun gerçekten içinden çıkılmaz hale gelmiş. Yandaş sendikalar sarı sendikacılığında ötesine geçen yandaş ve sarı sendika haline dönmüş. Önceden biz “devlet güdümlü sendikaya hayır” derdik şimdi “yandaş sendikaya ve siyasal iktidar güdümlü sendikaya hayır” diyoruz. Nedeni şudur; Toplu Sözleşme yetkisi aldınız, toplu görüşme masasına oturuyorsunuz TUİK’in yalan rakamları bile yüzde 18’e varan enflasyondan bahsediyor. Şimdi göreceğiz önümüzde toplu sözleşme süreci var bu süreçte masada eğer yüzde 25’in altında bir zamla çıkılacak olursa bu sendikanın yandaş, sarı olmasından da öte sendika olmadığı da ortaya çıkacaktır. Sorunlar bildiğimiz sorunlar ama grevli toplu sözleşmeli sendikal hak olmadığı müddetçe siyasal iktidar kim olursa olsun sorunlar çözülemez.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi