Zonguldak İl Genel Meclisinin 2020 Ocak ayı dördüncü birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katılırken, açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan  5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 17. maddesi gereğince, Denetim Komisyonunda görev alacak üyelerin seçimi gerçekleştirildi.

Her iki parti gurubunun  ortak önergesi ile yapılan seçimlerde Denetim Komisyonuna, AK Parti’den Necdet Karaveli, Abdullah Karagüzel ve İsa Bükrü seçilirken, CHP’den Nebahattin Yılmaz ve Hayrettin Kartal seçildiler.

Seçim sonucunda ortak önerge ile yapılan Denetim Kuruluna üye seçiminde boş oy kullanan ve bazı isimleri yazmayan meclis üyelerine tepki gösteren İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, önergelerin ortak olduğunu ve grup kararlarına uymayan meclis üyelerine ‘Bu bir saygısızlıktır’ diyerek tepki gösterdi.

Gündemin 4 maddesinde yer alan Alaplı İlçesi Musabeyli Köyüne, kanalizasyon ve fosseptik çukuru yapılabilmesi ve 2019 yılı ek yatırım programına alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Köylere Yönelik Hizmetler ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 27-20-26-34 sayılı raporlar görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, Zonguldak-Ankara karayolu üzerinde yola düşen kayalar nedeniyle karayollarının önlem alması çağrısında bulunurken,  AK Parti Grup başkan vekili İsmail Terzi’de Nebahattin Yılmaz’a destek verdiğini söyledi.

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de, konu ile ilgili Zonguldak Valiliğine sorunu ileteceğini açıkladı. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi