AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Karacan, Alaplı ilçesinde görev yapan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı  Basın Kartı sahibi olan gazetecileri belediyenin meclis toplantısına alınmaması konusunda sergilenen tavra karşılık açıklama geldi.

Başkan Karacan, Alaplı ilçesinde halkın haber alması için gecesini gündüzünü birbirine katarak görev yapan iki gazetecinin belediye meclis toplantısına CHP'li Belediye Başkanı Nuri Tekin'in talimatıyla zabıta tarafından alınmamasıyla ilgili kınama mesajı yayınladı.
  
Alaplı Belediyesini eleştirdi diye geçmişte
basına sansür uygulayan hiçbir belediye başkanı olmadığını ifade eden Başkan Karacan, “Zonguldak’ın Alaplı Belediye Meclis toplantısında bugün tam bir skandal yaşandı. CHP’li Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin tarafından Alaplı’mızda görev yapan iki gazeteci basın mensubu zabıta personeline verilen talimatla belediye meclis toplantısına alınmadı. Bu halkın haber alma özgürlüğüne ve basın özgürlüğüne vurulmuş tam bir darbedir Kara bir lekedir. Bu konuda Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin‘i şiddetle kınıyorum, halkın haber alma özgürlüğüne hiçbir kimse müdahil olamaz, bu konu kamuoyuna hassasiyetle paylaşılmalıdır. İlimiz, ilçemiz, ülkemizin tamamında tüm basın mensublarını halkın haber alma özgürlüğü açısından bugünkü olaya sahip çıkmaları ve basın mensuplarımıza destek olmaları çağrımızı yapıyoruz”dedi.

Editör: Haber Merkezi