Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, Ankara’da yaptıkları il başkanları toplantısında Türkiye’nin gündemi ve parti teşkilatlarının çalışmalarını değerlendirdiklerini söyledi.

Toplantıda Zonguldak teşkilatının il kongresini de görüştüklerini belirten Kar, Mart ayının 29’unda yapacakları il kongresiyle birlikte Saadet Partisinin Zonguldak’ta yeni kadrolarla beraber çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, kongre süreci ve son günlerde kamuoyunu meşgul eden Zonguldak Belediyesi Özel Kalem Müdürü ataması hakkında yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

MART AYININ SONUNDA İL KONGRESİ YAPACAĞIZ

“Her ayın sonunda il başkanları toplantısı yapıyoruz. Bu ay da bütün illeri kapsayan il başkanları toplantısı yine Ankara’da yapıldı. Bu toplantıda hem Türkiye’nin gündemi ve teşkilatlarımızın çalışmaları değerlendirildi. Bundan sonraki yapacağımız çalışmalardaki hedefler önümüze konuldu. İnşallah bu hedefler doğrultusunda yeniden bir çalışma içerisine gireceğiz. Tabi bu toplantı ile beraber özel olarak görüştüğümüz Zonguldak teşkilatı ile alakalı Mart ayında yapacağımız il kongremiz de masaya yatırıldı. Temayül yoklamasının sonuçları konusunda görüşmeler yapıldı. İnşallah üçüncü ayın 29’unda yapacağımız il kongresinde Saadet Partisi yeni bir kadrolarla beraber tekrar karşınızda olacak. Gündemle alakalı Genel başkanımızın yaptığı konuşmada, daha çok hem EYT’lilerin şu andaki çekmiş olduğu sıkıntılar masaya yatırıldı. Bir başka konu Türkiye’deki hepimizin bildiği gibi asgari ücret zammı gündeme geldi. Bu konuda da Genel başkanımız bir değerlendirme yaptı. Asgari ücret zammının açlık sınırının çok altında olduğu işaret edildi. Bir an önce asgari ücretin açlık sınırından başlaması gerektiğini vurgulayarak hükümeti bir şekilde uyarmaya gayret etti. Ankara’daki görüşmeler bu minvalde devam etti. Şu anda Zonguldak’ı ilgilendiren bizim teşkilat açısından yapacağımız il kongresinin şekillenmesi olacak.

BELEDİYE AK PARTİNİN HİZMET SAHASI DEĞİL!

Basından öğrendiğimiz kadarıyla söylüyorum; onun için de bu bilgilerin ışığında yapacağım değerlendirmedir bu. Belediye kendi ihtiyacını hissettiği zaman il dışına görevlendirme yaparak atama yapacağı personeli olabilir. Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirilmiş olan arkadaşın böyle bakarsak, dışarıda görev yapmasında her hangi bir sakınca yoktur, görevlendirilebilir diyoruz. Yalnız burada bir sıkıntımız var, sıkıntı nedir; bu arkadaşın dışarıda görev yaptığını başkanın dışında kimsenin bilmemesi veya AK Partili arkadaşların dışında hiç kimsenin bilmemesi. Oysa Belediye yalnız AK Parti’den oluşmuyor ve AK Parti’nin hizmet sahası değil, AK Parti’ye hizmet etmiyor. Belediye Zonguldak’a hizmet ediyor. Çok daha şeffaf olmalı, dışarıda görev yapması gereken bu arkadaşın görev sorumluluğu ve görev sınırları belli olması lazım ve Belediye Meclisi’nin onayı ile bu arkadaşın oraya gönderilmesi gerekir. Yani şeffaf bir belediyecilik diyorduk maalesef şeffaf belediyeciliği bu olayda göremedik. Belediye başkanının vermiş olduğu kararla yürütmüş olduğu bir icraattır bu. Bu da pek hoş, şeffaf, adil bir belediyecilik değildir kanaatindeyiz. Olayı böyle değerlendiriyoruz, evet dediğimiz gibi arkadaş görev yapabilir ama bunun meclisin ve Zonguldak’taki diğer siyasilerin veya kamuoyunun bunu bilmesi lazım. Bu arkadaş gerçekten Zonguldak’ta görev yapıyorsa, asli yeri Zonguldak ise Zonguldak’ta birkaç programda bulunmalı en azından. Yani 365 günün, 365 günü Ankara’da olup da, Zonguldak’tan maaş alması soru işaretleriyle karşılaşması gayet normaldir diye düşünüyoruz. Bu arkadaş vaktinin en az 100 gününü Zonguldak’taki işlere ayırıp da, Ankara’daki Zonguldak adına yapacağı çalışmalardan kalan 100 günde yapsaydı herkes tarafından çok daha iyi anlaşılırdı, sıkıntı olmazdı. Geç olmuş değil yine Belediye başkanı bu işi düzeltecek adımları bir an önce atmalıdır, yönetimi daha adil, daha şeffaf bir şekilde yürütmenin çarelerine bakmalıdır diye düşünüyoruz” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi