Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığının Ekim ayı aylık  il divan toplantısı parti binasında yapıldı.

Yapılan İl Divan Toplantısına, GİK üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım, SP İl Başkanı Sadık Kar, merkez ilçe başkanı Recep Horozoğlu, ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu, kadın kolları ve partililer katıldı

Basına açık bölümde bir konuşma yapan Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, “Şu anda Zonguldak’ın gündeminde belediyenin başlatmış olduğu ilk etap şehirleşme çalışmaları var.   Bu çalışmalar 3 bölgede yapılacağı söylendi ve çalışmaları inceledik. Bunlar yalnız şehrin güzelliğini, makyajını ortaya koyan çalışmalar. Birisi sahil projesi; liman arkasından vilayet binasına kadar yürüyüş projesi. Birisi; lavuar alanı bugüne kadar hepimizin şehre katılması anlamında söylediğimiz şeyler, bu da üretimi, insanların yaşantısını çok fazla ilgilendiren, rahatlatan bir şey değil maalesef. Bir de Millet bahçesi  dediğimiz çöp alanının insanların oturabileceği sayfiye yapabileceği, keyif yapabileceği yerler olarak planlandı. Evet, olması gereken şeyler ama Zonguldak’ın önceliği, Zonguldak’ın yaşanabilir kılınması anlamında önünü açan projeler değil maalesef” dedi.

Kar açıklamasına devam ederek,  “Çünkü Zonguldak’ın hala devam eden bir trafik sorunu var. Zonguldak’ın hala devam eden bir şehirleşme, imar sorunu var. Bunlar çözülmeden Zonguldak Belediyenin yapacağı işler anlamında hiç biri adım atmış sayılmaz. Bugüne kadar yapmış oldukları birkaç kilometrelik asfaltın Zonguldak’ın hayatını kurtaracak bir çalışma olmadığını hepimiz biliyoruz” diyerek şunları söyledi:

“KIZ MESLEK LİSESİ KONUSUNDA İKİYE BÖLÜNDÜLER

“Bir de son günlerde hepimiz tarafından bilinen Kız Meslek Lisesi’nin kaldırılması, yıkılması orada bilmem otopark yapılması ile alakalı söylentiler var. Bakın Zonguldak’ta siyaset kavga ortamı olsun diye yapılıyor. Bu konuda Belediye ile görüştüğümüzde bize söylenen bazı şeyler mantıklı. Peki bize söylediklerini basın önünde herkese niye söylemediler. Bir kavga ortamı oluşsun diye kanaatindeyim. Şimdi Zonguldak ikiye bölündü, bir ‘Kız Meslek Lisesi’nin yıktırmam, burada hiçbir şey yaptırmam. Lise burada olmalı’ diyen kesim. Öbürü de ‘ Biz burayı yıkacağız, buraya şunu yapacağız’ diyen bir kesim. Kimse ne yapılacağını, ne yapılmayacağını da bilmiyor ve Zonguldak’ta siyasi olarak bir kavga ortamı devam edip gidiliyor. Maalesef; oysa ‘yıkarım’ diyenlerle, ‘yıkmam’ diyenlerle özel görüştüğümüz zaman bakıyorsunuz ikisi de Zonguldak’ın iyiliği için konuşuyor bunu. Zonguldak’ın iyiliği için bir birleriyle kavga ediyorlar. Kavga etmeye gerek yok hep beraber oturalım bir yere çözüm ne ise hep beraber o çözüme hazırlanalım. Zaten Türkiye ve Zonguldak ne yaptıysa bu kavga ortamından dolayı yaptı. Ne yapmadıysa, ne kadar bu duruma düştü ise bu kavga ortamından dolayı bu duruma düştü.

“HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN KENDİ İCRATLARINI KENDİLERİ AÇIKLASINLAR”

İnşallah Belediyenin yapacağı uygulamaların tamamını, milletvekilleri, bakanlar bilmem kimler değil Zonguldak’ta Belediyenin yapacağı işlerin tamamını Belediye başkanının ortaya çıkarak söylemesini istiyoruz. Bu tasarruf Belediye başkanına aittir. Herkes kendi icraatının, kendi bulunmuş olduğu makamın icraatlarını yapmakla yükümlüdür. Lütfen herkes kendi işine baksın. Kendi icraatlarını kendileri açıklasınlar. Bu tür yanlış yorumlamalarla, insanları yanlış yorumlayacak açıklamalarla halkı, kamuoyunu birbirileriyle kavga eder duruma getirmesin. Bu Zonguldak’a zarar veriyor, Zonguldak’ın geri gitmesine sebep veriyor. Bizler Saadet Partisi olarak bu konulara parmak basarak milletin kavga etmesini, birbiriyle kavga etmesini önlemek noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye gayret ediyoruz. Anahtar bizde olsaydı, iktidarda biz olsaydık bu işler çok daha farklı şekilde hallolurdu”

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım da yaptığı konuşmada, son günlerde ülke gündemini ilgilendiren sınır ötesi harekat ile Amerika Başkanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektup ile ilgili açıklamada bulunurken, “Biz Saadet Partisi olarak ordumuzun yaptığı sınır ötesi harekatı baştan beri sonuna kadar destekliyoruz. Ama bir başkanın Cumhurbaşkanına gönderdiği mektubu kesinlikle tasvip etmiyoruz” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi