İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük, Zonguldak’ta geçtiğimiz Cuma günü  yaşanan su baskınları üzerine açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın ‘Esnafın yaralarını saracağız’ açıklamasına atıfta bulunan Küçük, belediye tarafından esnafa ne gibi yardımların yapıldığını sordu.

“KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR”

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük açıklamasında, “Zonguldak’ta geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağış sonrasında oluşan manzara bizleri şaşırtmadı. Meteorolojinin önceden uyarmasına rağmen alınmayan önlemler sorumlu belediyecilik anlayışının nedenli önemli hala geldiğine dikkat çekti. Özellikle Nizam Caddesi’nde aylardır bitirilemeyen çalışmalar sağanak ile birlikte çamur deryasını beraberinde getirdi. Aynı zamanda özellikle altyapıya yatırım yaptıklarını dile getirenler ilk alt yapı sınavında sınıfta kaldı. Zonguldak’ta beceriksizliğin sonuçları ya ‘afet’ kelimesine bağlanıyor ya da ‘Zonguldak zor bir coğrafya’ cümlesine bitiriliyor. Herkesçe malum olan bu iki soruna yönelik rantabıl projeler neden üretilmiyor? Ufak bir yağış herkes aklına Emral Çarşısı mı gelecek? Çarşıda ki suyun derinliğine yönelik tahminler mi yapılacak? Esnafın zararı ne olacak? Sağanak yağışın ardından sıcağı sıcağına açıklama yapmak istemedik. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın ‘esnafın yaralarını saracağız’ açıklamasının ardından bunu görmek istedik. Hali hazırda da bir şey göremedik. Sayın Başkan’a sesleniyoruz. Zararda olan esnafa ne gibi destekler yapıldı? Manevi desteğin yanı sıra maddi bir destek verildi mi? Yoksa esnaf kaderine mi terk edildi? Pandemi döneminde yaşanan sorunlar altında ezilen esnaf şimdide su baskını zararı ile test ediliyor. ‘Sarılan yaralara’ ilişkin bir açıklama tüm kamuoyunun beklentisidir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi