Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun yaptığı açıklamada, “Zonguldak Belediyesi iki yılda neler yaptık kitapçığının ardından ''Hizmet dolu 1250 gün'' adlı Başkan Ömer Selim Alan'ın da katılımıyla yürütülen çalışmaların sunulduğu bir video yayınladı” dedi.

Uzun açıklamasında, “Hep birlikte yeni Zonguldak ''sloganı ile yayınlanan bu videonun aslında '2 yılda neler yaptık' kitapçığından çok da farklı değil! Ama olsun. Önemli olan sayın Başkan'ın beceremedikleri ,plansızlığın dip yaptığı ,kendi içerisinde sürekli çelişen ,şeffaflığın hiç yaşanmadığı, Zonguldak halkı ile hiç paylaşılmayan projeler değil anlı şanlı 'Hizmet dolu 1250 gün' diyerek parlatılan masalsı görüntüler. Neresinden başlamalı” diyerek şunları söyledi:

“İlk dikkat çeken Zonguldak sahilini bakımsız ve terk edilmiş görüntüsünden kurtararak ciddi bir yatırım tutarı ile sahil-liman düzenlemesini gerçekleştirdik ,metni ile sunulan görüntü. El insaf sayın Başkan!

Sizin bahsettiğiniz bu düzenleme ,sürekli verilen ek sürelere rağmen bir türlü açılamayan ve çalışmaların halen devam ettiği adeta kansere dönüşen Sahil Projesi mi? Ahşap oturma gruplarının, şimdiden renklerinin solduğu ,kabardığı ,yer yer döküldüğü, kasvetli dış cephe görüntüsü ile eski sıcaklığını çoktan terk eden mekanları ile halkımız da hayal kırıklığı yaratan sahil-liman düzenlemesini gerçekleştiren sayın Başkan ?

Bu arada sürekli revize edilen projeniz yüzünden 'Hizmet dolu 1250 güne yetiştiremediğiniz "Lavuar Alanı "projenizi beş yıllık sürenizin sonu olan 1725.ci gününüz dolmadan kamuoyu ile paylaşırsanız gerçekten mutlu olacağız. Zeminden çıkan su nedeni ile projenin değiştirilmesi ,ya da otopark alanından vazgeçilebileceği gibi can sıkıcı haberleri bizce çok önemsemeyiniz ! 1250 gün sonra bile bu aşamaya gelmeniz ,dahiyane bir proje aşamasıdır ,keyfini çıkartın ! Toplu taşımada 19 mahalleye yaşattığınız ve aylarca süren çileye bizce bir nebze değinmeniz gerekirdi.

Keşke çöp toplayan bordrolu 11 emektar katırımıza duyduğunuz duygu yüklü vefa içeren ifadelerinizi, aylarca ücretsiz seyahat edeceği halk otobüslerini sabırla bekleyen emeklilerimize de gösterebilseydiniz. Bedavacılıkla itham ederek, kalplerini çok kırdınız.

Kamu yönetiminde çok önemli bir yeri ve makamı olan bir kurumu WC ile birleştirerek hizmet kervanına katmak kimin fikriydi bilemiyoruz ,ama hiç şık olmamış.

Anlamadığımız ve en önemli hizmet çelişkilerinizden biri olan 'Yayla Orta Okulu 'kütüphane düzenlemenizi kıymeti öğrencilerimizin kıymetine sunduk diyorsunuz ,keşke okullarının yıkılmasını önlemeye çalışarak kıymetli öğrencilerimizin karşısına öyle çıksaydınız. Kastamonu , Bartın sel felaketleri için incelemede bulunmanız , Manavgat yangınları için destek verilmesi ,bölgesel bir güç anlamında önemlidir, kutluyoruz.

Belde belediyelerinin bile yaptıkları ve sizin kadar hizmet anlamında dile getirmedikleri, terminal bebek odası ,giyim ve tekstil kumbaraları ,hız kesici kasisleri, kandil simid ikramları gibi hizmetleri sizin deyiminiz ile Zonguldak'ımızın layık olduğu büyük hedeflere ulaşmanın yolu olarak görmeniz gülünç.

Sayın başkan 3,5 yıllık hizmet süreniz bitti ve geriye 1,5 yıllık bir süreniz kaldı.

Lütfen artık bu şehir için uygulayacağınız projelerde şeffaf olun ,ortak aklı kullanın, bu kentte yaşayan kitle örgütlerini ,meslek odalarını ,siyasi partileri ,şehrin sakinlerini önemseyerek bilgi alışverişinde bulunun, taleplerini dinleyin ,TOKİ'nin hayata geçireceği projelere müdahil olun ,onlara bu şehrin beklentilerini ve ihtiyaçlarını iyi anlatın.

Sarf edilecek ve israfa yol açacak her bir kuruşun Zonguldak'lı adına hesabını sorun, sahip çıkın.

Alkışları hep kendi hanenize yazdınız ,ama eleştiriler ve olumsuzluklar için hedef gösterdiğiniz TOKİ ve müteahhitlerinin günahları da size yazılacak ! Bunu hiç unutmayın” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi