Gelecek Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Nilgün Dizmen yaptığı açıklamada, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, tüm dünyada kadınların şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen anlamlı bir gündür” dedi.

Dizmen açıklamasında, “Ülkemizde kadına şiddet en büyük kanayan yaralardan bir tanesidir. Her gün kadınlarımız şiddete maruz kalıyor ve hunharca katlediliyorlar. Tecavüze uğrayan, cinsel tacize uğrayan kadınlarımız televizyon ve gazetelerde haber malzemesi haline getiriliyor” diyerek şunları söyledi:

“Kadın şiddetine karşı, devletin kurum ve kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir. Devletin kadına yönelik şiddetle mücadelede çok yönlü ve bütüncül politikalar üretmesinin yanı sıra, mücadelenin toplumsal düzeyde bir bilinç oluşturmak kaydıyla, genele yayılarak, etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmesi gerekliliği vardır.

Kadına yönelik şiddet her geçen gün toplumun kanayan bir yarası olarak çözüme kavuşmayı beklemektedir.

Kadına karşı işlenen tüm suçlar Türk Ceza Kanunu’nda ağır suçlar kapsamına alınmalı ve cezalar artırılmalıdır. Kadına yönelik şiddet suçlarında denetimli serbestlik ve koşullu salıverilme hükümleri uygulanmamalıdır. İnşallah Gelecek Partisi iktidarında bunları hayata geçireceğiz.

Gelecek Partisi olarak “Kadına Karşı Sıfır Şiddet” hedefimize ulaşmak için; Kadına yönelik şiddet konusunda kadın onurunu koruyacak, Ulusal ve Uluslararası standartlarda tüm tedbirleri alarak gerekli adımları atacağız!

Kadınlar dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Bunun için her türlü adımı atmaktan kaçınmayacağız. Son bir cümle ile kadına şiddeti özetlersek “Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi