DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutladı.

Keleş mesajında, “1 Temmuz 1926′da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, Türk Denizciliği için ulaşımdan, taşımacılığa; turizmden, balıkçılığa kadar büyük bir önem taşımaktadır. Kabotaj, denizlerdeki hakimiyet hakkımız demektir” diyerek şunları söyledi:

“Kabotaj Yasası’na göre, Türkiye kıyılarında ve ülkemiz limanlarında her türlü denizcilik faaliyetleri, Türk Bayrağı asılmak suretiyle yerine getirilmektedir. Bu yasa doğrultusunda, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde, denizciliğimizin geliştirilmesi ve daha iyi seviyeye taşınması hedeflenmektedir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız.” diyerek hiç durmadan çalışmamız gerektiğini bizlere işaret etmiştir. Kabotaj Bayramımız en az diğer ulusal bayramlarımız kadar önemlidir ve değerlidir.

Bu vesileyle denizcilikte istediğimiz seviyelere ulaşmayı temenni ediyor, tüm denizcilik camiasının ve halkımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi