İYİ Parti Zonguldak İl Teşkilatının düzenlediği kahvaltı programına, Genel  Merkez ile, il genelinde tüm teşkilat katıldı.

Kozlu İlçesine bağlı Ilıksu mevkiinde bulunan  bir restoranda düzenlenen kahvaltı etkinliğine, İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Cihan Paçacı, Samsun Milletvekili ve Zonguldak Sorumlusu Bedri Yaşar, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük, ilçe başkanları, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, partililer ile Zonguldak eski belediye başkanı Muharrem Akdemir, Kdz. Ereğli eski belediye başkanı Murat Sesli, Devrek eski Belediye B:aşkanı Mustafa Semerci, Karaman eski belediye başkanı Mustafa Kalaycı,  DEVA Partisi eski ilçe başkanı Orman Korkmaz, CHP eski dönem il genel meclisi üyelerinden  bazıları ile misafirler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen; “Birlik ve beraberliğin olduğu yerde başarı olur” diyerek yaptığı konuşmada; “İYİ Parti olarak kuruluşundan bugüne 4 yılı aşkın bir süre oldu 5’nci yıla yaklaşıyoruz. Geldiğimiz noktada İYİ Parti’nin önemini, siyasetteki yerini bütün arkadaşlarımız biliyor. Ben böyle anlamlı bir günde programlarını bırakıp bizimle birlikte olan Genel Başkan Yardımcımız Cihan Paçacı ve Samsun Milletvekilimiz Bedri Yaşar beyefendiye çok çok teşekkür ediyorum, saygılarımızı ve sevgilerimizi iletmek istiyorum. İYİ Parti şu anda iktidara koşuyor. Yürüyor demiyorum, koşuyor. Çünkü Sayın Genel Başkanımızın ifadesi ile millet bizi çağırıyor. Bütün arkadaşlar sahayı dolaşıyor. Bizler dolaşıyoruz, gördüğümüz nokta vatandaşımız bir an önce sandığı n önüne getirileceği zamanı bekliyor. Er geç gelecek ve sonuç itibari ile de hepimiz biliyoruz ki, bu iktidar gidecek. Çünkü milletimiz artık dayanamıyor, dayanacak takati kalmadı. Bakın Zonguldak genelde emekli şehri olarak bilinir yaş ortalaması yüksektir. İşte emeklilerin hali, memurların hali, bütün çalışanlarımızın, işçi arkadaşlarımızın hali ortada. Esnaf arkadaşlarımız bitmiş vaziyette, sanayicilerimiz bitmiş vaziyette” dedi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar da yaptığı konuşmada,  AK Parti iktidarının genel politikası ve son aylarda yaşanan ekonomik, iç ve dış politikalarından bahsettiği konuşmanın ardından Zonguldak ile ilgili önemli açıklamalar yaparak, “Zonguldak deyince aklımıza ne geliyor? Türkiye Kömür İşletmeleri geliyor. Türkiye’nin ve Zonguldak’ın ekonomisi dediğimiz de aklımıza ne geliyor. Türkiye Taşkömürleri Kurumu geliyor. Bakın Meclis’te bunu biz denetliyoruz. Çarşamba günü de denetleyeceğiz. Şimdi yine gözlerini TTK’ya dikmişler, ‘Çinlilere satacağız’ diyorlar. Buradan net olarak söylüyorum; biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bunlar ne bulduysalar sattılar.

Taşkömürü İşletmelerinin süratle eleman alması lazım. Kadrosu var ama eleman almıyorlar.Türkiye’de taşkömürüne yapılacak yatırımların, Ay’a gitmekten daha kolay olduğuna inanıyorum. Devlet buna yatırım yapacak ki, şehirle özdeşleşmiş kurum olan TTK, ülkemizin ihtiyacı olan kömürü üretsin” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı da yaptığı konuşmada mevcut iktidarın ekonomik politikalarını eleştirdi ve Türkiye’nin ekonomik ve sosyal anlamda çok zor günler yaşadığını söyledi.

Paçacı; “Bu dönem yiğit kahraman bir kadın çıktı ‘ben bu düzeni değiştireceğim. ‘Ben bu düzeni düzelteceğim’ dedi ve İYİ Parti’yi kurdu. Bu cesur insanın adı Meral Akşener’dir. Meral Hanımın kurduğu İYİ Parti bütün siyasi dengeleri alt üst etmiştir. Bugün şunu söylüyorum; İYİ Parti bir yıl sonra iktidarda olacaktır ve bir yıl sonra eğer bir araya gelirsek, iktidar partisinin mensupları olarak bir araya geleceğiz inşallah. Daha sonraki yıllarda ise şunun altını kalın çizgilerle çiziyorum; İYİ Parti en az 3 dönem Türkiye’nin en büyük birinci partisi olacaktır. Buna inanın ve bunun böyle olacağını da Allah nasip ederse hepimiz göreceğiz” diyerek İYİ Parti’nin iktidar olacağını ve Türkiye’nin her alanda başarılı olacağını ifade etti.

Programda değişik siyasi partilerde aktif görevlerde bulunan veya üye olup da istifa eden çok sayıda siyasetçi İYİ Parti’ye katılarak, İYİ Parti rozeti takıldı. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi