İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, “Belediye Başkan ve görevliler ile TOKİ başkanlığı yetkilileri hakkında Valilik ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum” dedi.

Erkmen yaptığı açıklamada, “İYİ Parti olarak bugüne kadar Zonguldak'ımızın yararına yapılan her işi siyasi fark gözetmeksizin destekleyeceğimizi, Zonguldak yararına olmayan konularda da karşı duracağımızı açıklamıştık. Bugüne kadarda buna uygun davrandık” diyerek şunları söyledi:

“Bu anlamda Zonguldak yararına doğru politikalar üretebilme anlamında tüm kurum ve kuruluşlarla diyalog içinde olmaya özellikle özen gösteriyoruz. Ancak maalesef bizden Belediye Meclisinde yeri geldiğinde destek isteyen ve Zonguldak yararına ise destek verdiğimiz Zonguldak Belediye Başkanlığı, Zonguldak'ta yaşayan herkesin bilmesi gereken, buna göre Belediyeyi değerlendireceği sorularımıza cevap verme tenezzülünde bile bulunmamıştır. Her şey den önce siyasi nezakete sığmayan bu davranışı kınıyoruz.

MHP İl Başkanı, yerel basına verdiği demeçte Belediye Başkanının kendilerine Belediye ve Projeleri ile ilgili her zaman, istediklerinde bilgi verdiğini açıklamış. Keşke belediye için partizanlık yapmayıp diğer partilere de aynı davranışı yapsalar diyeceğiz ama soruya cevap vermeyenler, PROJE İÇERİĞİNİ PAYLAŞIR MI ?

4982 sayılı Bilgi Edinme Kanununa göre Kamu Kurum ve Kuruluşları kendilerine sorulan soruları, yine aynı kanun gereği 15 gün içinde cevaplamak zorundadır. Cevap vermeyerek görevini ihmal eden Belediye Başkan ve görevlileri ile yine aynı şekilde sorduğumuz sorulara cevap vermeyen TOKİ yetkilileri hakkında aynı kanun gereği idari ve cezai işlem yapılmak üzere Zonguldak Valilik Makamına ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.

Demokrasi şeffaflık rejimidir. Sorulara cevap vermemek bir yerde bir şeyleri saklama anlamına gelir. Zonguldak halkından saklanan nedir ? Zonguldak insanının bu soruların cevabını bilmesi en temel hakkı değil midir? Bizim amacımız güzel olanı, iyi yapılanı alkışlamaktır, desteklemektir. Ama herhalde bilmediğimiz konuları alkış tutmakta bizim ve Zonguldak halkının görevi değildir”  (Haber Merkezi)

               

Editör: Haber Merkezi