8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlamak ve İYİ Parti Genel Merkezinin eş zamanlı 81 ilde uyguladığı ‘Uygur Türk Kadınlarına’ yapılan zulme dikkat çekmek amacıyla İYİ Parti Zonguldak İl Teşkilatı Madenci Anıtında 8 dakikalık sessizlik eylemi yaptılar.

Madenci Anıtında düzenlenen sessizlik eylemine, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yapılan sessizlik eyleminin ardından İYİ Parti İl Kadın Politikaları Başkanı Dilek Demirel Dünya Kadınlar günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Kadın istihdamını artırma işgücü piyasasında iş ve aile yaşamı dengesini sağlayacak şekilde, kadınlar ve erkekler için eşit koşullar ve teşvikler içerecek düzenlemeler yapılacaktır” diyerek şunları söyledi:

“Türkiye’nin demokratik bir ülke olabilmesi, kadınların siyasal yaşama eşit bir biçimde katılmasıyla doğrudan orantılıdır. İYİ Parti iktidarında kadınların siyasete eşit katılımı ve temsili için yasalarda gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün size çizdiği yolda ve Genel Başkanımız Meral Akşener önderliğinde, sadece dayanışma ve mücadele günlerinde değil, girdiğimizi her ortamda ve platformda, yılın 365 günü, kadınları yok sayan politikalara, kadınlara yönelik her türlü baskı ve ayrımcılığa, kadını yoksullaştıran güvencesiz çalışmaya karşı dayanışmanın bir parçası olmaya, toplumsal cinsiyet eşitliğinin her alanda sağlanması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun”

Uygur Türk Kadınlarına yönelik yapılan zulüm ile ilgili de İYİ Parti Gençlik Kollarından Tanem Küçük açıklamasında “Çin tarafından Doğu Türkistanlı kadınlara yönelik suçların önlenmesi kadın ve çocukların serbest bırakılma çağrısıdır.Biz İYİ parti olarak her fırsatta bu çağrıyı zulüm sona erene kadar duyurmaya devam edeceğiz.

UYGUR TÜRKLERİ YALNIZ DEĞİLDİR.

8 Mart 2022 Dünya Kadınlar Günü’nde Doğu Türkistanlı Uygur ve diğer etnik kökenli kadınların yaşadığı zulmü durdurmak için ayağa kalkmaya ve dikkat çekmeye davet ediyoruz” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi