Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Gökhan Yılmaz, Zonguldak halkını Kömürde Üretim Devrimi Kurultayı'na davet etti.

Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Gökhan Yılmaz, konuşmacı olarak Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK Etüt Plan Proje ve Tesis eski Başkanı Dr. Necdet Biçer, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Temsilcisi Alparslan Küçük ve Rödovans İşletme Sahibi Alaattin Kurnaz’ın katılacağı Kömürde Üretim Devrimi Kurultayı'na Zonguldak halkını davet etti.

Programı 30 Ocak 2022 Pazar günü saat 14.00'te Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenleyeceklerini ifade eden Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Gökhan Yılmaz, şunları söyledi:

TÜRK MİLLETİ, ÜRETİCİLERİMİZ “BÖYLE GİTMEZ” DİYOR!

“24 Ocak 1980'de ihracat odaklı olarak kurulan, fakat ithalat odaklı bir ekonomiye dönüşen modelin sonuna gelindi. Türkiye neoliberal, borçlanma ekonomisinin sıkıntılarını, üretim ekonomisinin sancılarını yaşamaktadır. İhracat odaklı sistem ülkemizi borca batırdı, insanımızı işsiz bıraktı. Genci, yaşlısı, işçisi, çiftçisi, esnafı, zanaatkârı, sanayicisiyle Türk milleti, üreticilerimiz "Böyle gitmez!" diyor. Türkiye'de borçlanma ekonomisinin, neoliberal politikaların krizi yaşanırken dünya genelinde enerji fiyatları yükseliyor. Kur artışıyla birlikte artık dışardan ithalat zorlaşıyor. Zonguldak dağının altında 1,5 milyarlık taş kömürü rezervi yatarken 1 milyon ton üretip her yıl 39 milyon ton kömür ithal ediyoruz. Kısıtlı kaynaklarımız dışarıya akıtılıyor. Yapılacak yatırımlarla kademeli olarak kömürde ithalata son verebilir. İthalata son vermek, yatırım yapmak demek istihdam demek, işsize iş demek. TTK’ya yapılacak yatırımlar ve yan sektörleriyle birlikte Zonguldak ve çevresinde işsizliği bitirebiliriz. Zonguldak’ta kömürümüz var, çalışkan, üretken insanımız var. İthalata harcanan kaynakları TTK’nın üretim kapasitesini artırmak için kullanalım, işsizimize iş verelim. İnsanımız çalışsın, çarşılar şenlensin, esnafımızın yüzü gülsün.

ÜRETİM ODAKLI İNSANCA BİR YAŞAM VAAT EDİYORUZ

Vatan Partisi olarak Üretim Devrimi programı kapsamında Zonguldak'ımıza ve ülkemize tasarruf, yatırım, istihdam, üretim odaklı bir ekonomiyle insanca bir yaşam vaat ediyoruz. İnsanımıza sadaka değil, emeğinin karşılığında ücret vaat ediyoruz. Zonguldak'a emeklinin değil, yeniden emekçinin başkenti olmayı vaat ediyoruz. Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanlığı olarak Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek'in, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’in, TTK Eski Etüt, Plan, Proje Tesis Başkanı Dr. Necdet Biçer, Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği Temsilcisi Alparslan Küçük ve Rödovans İşletmecisi Alaattin Kurnaz’ın konuşmacı olarak katılacağı Üretim Devrimi programı kapsamında Zonguldak için "Kömürde Üretim Devrimi Kurultayı" ında buluşuyoruz. Zonguldak'a, TTK'ya yapılacak yatırımları konuşacağız. İşsizlerimizin, esnafımızın sesi olacağız. Zonguldak'ın altındaki 1.5 milyar tonluk rezervi yer üstüne çıkarmanın, ekonomiye kazandırmanın, istihdam sağlamanın formülünü ortaya koyacağız.

Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanlığı olarak tüm halkımızı, gençlerimizi, işsizlerimizi, işçilerimizi, esnafımızı, zanaatkârımızı, anaları, babaları tüm Zonguldaklıları 30 Ocak 2022 Pazar günü saat 14.00'te Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz Kömürde Üretim Devrimi Kurultayı'na bekliyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi