Yeşil Sol Parti Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada, “Uygulanan yanlış politikaların sonucudur. Hiçbir iktidar sonsuz değildir” dedi.

Topaloğlu açıklamasında, “İşsizlik ve yoksulluk kaderimiz değildir. Bu siyasi iktidarın bir tercihidir” diyerek şunları söyledi:

“Ülkemizde uygulanan yanlış ekonomik politikalar sonucu işsizlik yoksulluk had safhaya ulaşmıştır. Yoksul ve dar gelirli vatandaşlar ne yapacaklarını nasıl geçineceklerini şaşırmış durumdalar. Vatandaşın sağlıklı beslenmesi temel gıdaya ulaşması artık mümkün değildir. Ülke bu durumdayken insanlar aç ve yoksulken iktidar her gün gündem değiştirerek bizlerle dalga geçiyor.

Açık net olarak şunu söyleyebiliriz, Bugünkü iktidar rantiye’ye, sermaye’ye ülkeyi teslim etmiştir. Bugün en çok parayı hiç bir şey üretmeyen bizleri soyup soğana çeviren bankalar ve sarmayedarlar kazanmaktadır. Biz yoksul halk kaybetmektedir,

Siyasi iktidar, onun yerellerdeki temsilcileri ve atanmış kamu görevlileri ülkenin tüm değerlerini haraç mezat satmaktadır. Gözü dönmüş sermaye ile iç içe olan iktidar bizlere sürekli vadeler vermekte bizim gözlerimizin içine bakarak yalan söylemektedirler.Yandaşına iş aş imkan her şeyi sağlayan iktidar yoksul halka gelince imkandan ,diş güçlerden dem vurmaktadır.

Diğer yandan iktidar telaşla gider ayak çevre katliamı yapmakta halkın verimli arazileri ve tarım alanları bir avuç aç gözü dönmüş şirketlere peşkeş çekilmektedir.

Buradan buna çanak tutan yönetmenliklerin arkasından dolanıp izin verenler, biraz daha o koltuklarda oturmak için şirin gözükenler sizlerde yakın zamanda bunun hesabını yargıda vereceksiniz.

Bu ülkede herkesin insanca yaşayacağı işsizliğin ve yoksulluğun sorun olmaktan çıkarılacağı bir düzeni hep birlikte kuracağız.Buradan miadı dolmuş iktidar sahiplerine sesleniyoruz. Bu yanlış politikalardan vazgeçin halkın yaşam kalitesini artıracak hamleleri yapın, vatandaşın satın alma günü artırın. Çevreyi katletmeyin, kamu mallarını peşkeş çekmeyin.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi