İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, pandemi süreci, ekonomi ve istihdam konularında önemli açıklamalar yaptı.

3 aylık zorlu süreç tüm insanımızı yordu diyen Erkmen, “3 aylık süre doluyor ve işten çıkartmaların süresi 3 ay daha uzatıldı. Ama işsiz kalan insanımız evine ne götürecek. Bin 177 liralık almış olduğu yardım kişinin derdine ne kadar derman olabilecek. Kira, elektrik, su, telefon paralarını ödedikten sonra geçinmek mümkün değil” dedi.

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, açıklamasına şöyle devam etti:

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

“Mart ayı içerisinde başlamış olan pandemi süreci bir nebze hafiflemiş olsa da ve buna ilişkin önlemler yavaş yavaş gevşetilse de halen devam ettiğini unutmadan hayatımızı devam ettirmemiz gerekiyor. Bu süre içerisinde başta sağlık çalışanlarımız, doktorlarımız olmak üzere üstün gayret sarf eden devletimizin her kademesindeki kişilere teşekkür ediyoruz. İyi Parti bu sürecin Türkiye’de başlamasından çok daha önce uyarılarını yapmış, sınırlarını kapatılmasını istemiş, umreye gidenlerin karantinaya alınmasını savunmuş ve yurtdışından gelenlerinde belli bir müddet karantinada kalmasını savunmuştur. Keşke İyi Partinin bu önerileri dikkate alınsaydı bu kadar kayıplar, hastalar olmadan süreci atlatabilseydik. Ama artık geriye dönüp bakmanın, oradan dersler çıkartmanın yanında söyleyebilecek çok fazla bir şeyimiz yok. Bizlere düşen görev bu saatten sonra yine maske, sosyal mesafe, hijyen ve sağlık bakanlığımızın söylemiş olduğu kurallara uymak suretiyle hayatımızı devam ettirmek esas olacaktır.

İNSANLAR EKONOMİK GERÇEKLERLE YÜZ YÜZE GELDİ

Sürecin sağlık bölümünü yavaş yavaş hafiflerken esas önemli olan gerçekle insanımız yüz yüze geldi. O da ekonomik sorunlar. Önceki gün açıklanan rakamlarda sanki insanlara iş bulunmuş, işsizlik ortadan kalkmış gibi 573 bin işsizliğin azaldığını Türkiye’de söylemek bir devlet kurumuna da, ciddiyetine de gölge düşürecek açıklamadır. Çünkü herkes biliyor ki bu süreç içerisinde pek çok kişi işini kaybetti, işsiz kaldı. İşletmesini açabilenler bile insanlar dışarı çıkıp gelemediği için iş yapamaz hale geldi. Bu 3 aylık zorlu süreç tüm insanımızı yordu. Ama bu süreçte insanımıza açıktan diyebileceğimiz onlara destek olabilecek ödemeler yerine onların borçlarının ertelenmesi, kredilerinin ertelenmesi, primlerinin ertelenmesi gibi alınan önlemler yani yüzde 90 açıklanan paketlerin hepsi borçlanma veya borçlanmanın ötelemesine yönelik paketler haline geldi. Bu da insanların sorunlarının üzerine koya koya büyümesine yol açıyor.

KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN HERKES GERÇEĞİ GÖRÜYOR

3 aylık süre doluyor ve işten çıkartmaların süresi 3 ay daha uzatıldı. Ama işsiz kalan insanımız evine ne götürecek. Bin 177 liralık almış olduğu bir yardım kişinin ne kadar derdine derman olabilecek. Kira, elektrik, su, telefon paralarını ödedikten sonra geçinmek mümkün değil. Bu açıdan borçlanma, kredinin ertelenmesi veya yeni açıklanan paketlerle tekrar onları borçlandırmanın yerine insanımız ekonomik açıdan rahatlatacak, kendine destek olacak bir takım önlemlerin alınmasını bekliyor. Bu alınmadığı sürece de insanımız şuanda mutsuz. İşsiz olan, işini kaybeden halen işsiz olarak hayatını devam ettiriyor. İşsizlere de her geçen gün yeni işsiz sayısı da ekleniyor. O nedenle hükümetin işsizlik düştü, herkes iş buldu, 573 bin kişi işsizlikte azaldı demesi insanın aklıyla alay etmek oluyor. Ama insanlar gerçeği görüyor bir tarafta kendine söylenenler, inanmaları istenenler var diğer tarafta da insanımızın gerçek hayatta karşılaştığı problemler, sorunlar var. İnsanlar kendine artık söylenenlere değil hayatta gördükleri, başına geldikleri ve gerçekleştirdikleri olaylara bakarak değerlendirme yapıyor. Bu nedenle kimsenin kimseyi kandırmasının gereği yok. Herkes gerçeği görüp notunu veriyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi