Yeniden Refah Partisi Zonguldak İl Başkanlığı ile Türkiye Değişim Partisi Zonguldak İl Başkanlığı Madenci Anıtı önünde yaptıkları basın açıklamalarıyla İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto ettiler.

Madenci Anıtı önünde yapılan protesto açıklamasına Yeniden Refah Partisi Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı, Türkiye Değişim Partisi Zonguldak İl Başkanı Çetin Uzun, Yeniden Refah Partisi Kadın Kolları Başkanı Zekiye Sarı ile partilerin üye ve gönüllüleri katıldı.

UZUN: “İSRAİL’İN GAYRİ İNSANİ SALDIRILARINI KINIYORUZ”

Filistin’e yapılan menfur saldırıları kınadıklarını belirten Türkiye Değişim Partisi Zonguldak İl Başkanı Çetin Uzun: “Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa ve çevresinde İsrail'in arife günü başlattığı, çocuklar ve kadınlar dahil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz. Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze'ye de yönetilen saldırılar, çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar sonucu yaralanan ve yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail'in bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. Filistinlilerin nesiller boyunca yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırılar, orantısız güç kullanılarak hukuk dışı bir oldubitti yaratmaya yöneliktir. İsrail'in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyoruz. İsrail'in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ederiz” dedi.

SARI: “FİLİSTİNLİ MÜSLÜMANLARA YÖNELİK SALDIRILAR ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Yeniden Refah Partisi Kadın Kolları Başkanı Zekiye Sarı ise Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın “Hayati Filistin Çağrısını okuyarak şunları söyledi: “İşgalci İsrail'in barbarlığına karşı “Gün artık konuşma günü değil, icraat günüdür. İslam İş birliği Teşkilatı, Türkiye'nin çağrısıyla acil olarak tekrar toplanmalı, Filistin Devleti'nin talebiyle, Filistin Devleti'nin başkenti Kudüs'e yapılan saldırıları sonlandırmak üzere, TSK'nın öncülüğünde bir Barış Gücü oluşturulmalıdır. İsrail işgali ve vahşetine dünya sessiz kalmıştır, İslam alemi olarak sadece boş laf yerine artık fiili olarak harekete geçilmesi gerekmektedir. Haremi Şerif ve Mescidi Nebevi'den sonra üçüncü mescidimiz ve ilk kıblemiz, Mescidi Aksa yine bir Siyonist tecavüzle, yine bir Siyonist terörle karşı karşıyadır. Mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen İsrail polisi, resmen terör estiriyor. Çok daha acı bir tablo ise Gazze’de yaşandı. İsrail’in Gazze’ye yaptığı füze saldırılarında aralarında çocukların da olduğu yüzlerce kişi şehit oldu. Mescid-i Aksa'ya, Filistinli Müslümanlara yönelik şiddetli saldırılar artarak devam ediyor. Dünya Siyonizmi tarafından atılan bu adım karşısında 50 seneden beri ifade ettiğimiz gibi, tüm İslam Alemi olarak yapmamız gereken; boş laflar, sözlü kınamalar ve ağlayıp- sızlanma yerine, mutlaka fiili adımlar atmak ve yaptırımlar ortaya koymaktır! Gün bugündür, gün “namusumuza”, Mescidi Aksa’ya, Kudüs’e sahip çıkma günüdür!  Gün kıyama kalkma ve mutlaka fiili adımlar atma günüdür. Kudüs’ün hamisi “Sultan Abdulhamid Han'ın torunları olarak, bu kıyamı en güçlü şekilde bizlerin yapması gereklidir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi